Raluca Abrihan

Facebook introduce tehnologia care detectează automat imaginile indecente

Thumbnail

Facebook a anunţat că introduce o tehnologie care va bloca postarea fotografiilor şi a video-urilor indecente pentru a stopa fenomenul prin care mulţi utilizatori cad victime unor răzbunări (“revenge porn”), notează Reuters.

Noua tehnologie foloseşte inteligenţa artificială şi machine learning pentru a detecta automat imagini şi video-uri care conţin nuditate şi care sunt distribuite pe Facebook şi Instagram – a explicat compania într-o postare pe blogul său.

Astea înseamnă că acele imagini vor fi identificate şi blocate înainte ca cineva să le raporteze – un lucru important din două motive, victimelor s-ar putea să le fie frică să le raporteze din diferite motive, sau să nu ştie ca acele imagini sunt făcute publice.

Conţinutul blocat de noua tehnologie Facebook va fi revizuit de specialiştii reţelei de socializare, iar, în cazul în care ei constată că este inadecvat, va fi şters şi, cel mai porbabil, cel care a făcut postarea va rămâne fără cont de Facebook.

De asemenea, Facebook lansează un hub de suport numit “Nu fără acordul meu” (“Not Without My Consent”), în pagina sa de securitate.

Mai mult, cei care se tem că anumite fotografii ar putea fi în viitor postate fără acordul lor, pot trimit către Facebook, printr-un program pilot lansat de companie, acelor fotografii li se creează o amprentă digitală şi astfel orice tentativă de publicare va fi blocată instant.

Parallax

Vizualizari
943
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri