Vera Iurcu

Facebook vrea să îți găsești jumătatea într-o aplicație de speed-dating

Thumbnail

Facebook vrea să vadă scântei, așa că a început să testeze o aplicație video pentru speed-dating, numită Sparked. Aplicația este dezvoltată de noua echipă internă care se ocupă cu aplicații experimentale. Spre deosebire de alte aplicații similare, Sparked promite că nu ai nevoie de un profil public, nu glisezi într-o parte sau alta și nu există opțiunea de mesaje private.

Sparked a fost identificată de jurnaliștii de la The Verge, dar între timp, site-ul a devenit inaccesibil. Potrivit lor, aplicația ar avea sesiuni video de câte 4 minute, dar nu se știe încă numărul maxim de întâlniri rapide la care vor putea participa într-o singură sesiune. Dacă cineva își dorește să continue interacțiunea cu vreunul dintre ceilalți participanți, vor avea o a doua întâlnire, de 10 minute. Atunci, Sparked le sugerează să facă schimb de contacte, pentru a păstra legătura.

Mesajul pe care îl promovează aplicația este că se adresează „oamenilor buni”. La înregistrare, utilizatorul trebuie să spună ce îl face un partener de întâlnire bun. Apoi, răspunsurile sunt examinate de cineva de la Sparked. De asemenea, utilizatorii trebuie să indice dacă sunt interesați în bărbați, femei sau persoane non-binare (adică nu se identifică de obicei ca bărbați, femei sau bărbați și femei) sau trans.

Jurnaliștii au reușit să acceseze pagina dedicată a aplicației, care anunța un eveniment în Chicago, cu 47 de persoane deja înscrise. Încă nu se știe cum ar urma să se conecteze: prin autentificarea pe site sau prin instalarea unei aplicații dedicate. Totuși, încă nu există o astfel de aplicație în App Store sau Google Play.

Reprezentanții Facebook au confirmat celor de la The Verge că lucrează la aplicație, afirmând că este „un experiment în fază inițială” și că, momentan, este într-un „mic test beta”.

Sparked este a doua tentativă Facebook de a intra în competiție cu Tinder și celelalte aplicaţii matrimoniale. În 2019, compania a lansat Facebook Dating, serviciul prin care voia să îi ajute pe utilizatori „să-şi găsească perechea”. În toamna anului trecut a devenit disponibilă și pentru utilizatorii din Europa, inclusive România, după cum am relatat pe Startupafe. Serviciul poate fi utilizat în cadrul rețelei de socializare.

Parallax

Vizualizari
1063
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri