Redacția StartupCafe.ro

Deținătorul Wordpress cumpără aplicația de mesagerie Beeper cu 125 milioane dolari

Logoul Automattic pe telefon

Compania din spatele WordPress, Automattic, a cumpărat Beeper, soluția de comunicare care a reuşit, pentru puţin timp, să facă o punte între iMessage şi Android, potrivit News.ro.

Cele două părţi nu au anunţat valoarea tranzacţiei. Sursele apropiate acestora susţin că Automattic a plătit 125 de milioane de dolari pentru a cumpăra aplicația Beeper.

În urma achiziţiei, toţi angajaţii Beeper sunt preluați de Automattic, inclusiv fondatorul Eric Migicovsky, care va deveni şeful diviziei de comunicare.

Aceasta este deja a doua soluţie de comunicare între platforme multiple pe care o face Automattic, după ce a cumpărat şi Text.com în octombrie 2023.

Prin cele două tranzacţii, Automattic pariază pe un viitor al aplicaţiilor de comunicare open-source şi multi-platformă, opus situaţiei prezente, în care soluţiile de comunicare sunt închise şi nu schimbă mesaje cu alte aplicaţii.

Strategia Automattic pare inspirată şi de trendul autorităţilor din diverse regiuni, în frunte cu Uniunea Europeană, care încep să forţeze marile companii să deschidă accesul la soluţiile populare de comunicare, cum sunt WhatsApp si Messenger.

Parallax

Vizualizari
62
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri