Un tânăr cere daune de 1 miliard $ de la Apple după ce softul de recunoaștere facială a condus la arestarea sa
Powered By
Adi Iacob

Un tânăr cere daune de 1 miliard $ de la Apple după ce softul de recunoaștere facială a condus la arestarea sa

Thumbnail

Un tânăr în vârstă de 18 ani cere producătorului de iPhone-uri 1 miliard de dolari în instanță. El susține că a fost arestat din cauză că a fost identificat greșit de software-ul de recunoaștere a feței al Apple.

Ousmane Bah, student la un colegiu din New York, a primit o chemare de la o instanță din Boston, fiind acuzat că a furat produse Apple - în special Apple Pencils - de la un magazin al companiei din Boston, scrie Bloomberg. Tânărul susține că nu a fost niciodată în Boston, iar în ziua în care autoritățile au declarat că a avut loc furtul, el participa la balul său de absolvire în Manhattan. 

Bah a fost ulterior acuzat de furturi suplimentare de la Apple Stores din New Jersey, Delaware și New York City.

Bah a fost arestat în luna noiembrie a anului trecut de Departamentul de Poliție din New York (NYPD), fiind suspect de furt de la un magazin Apple din Manhattan. Potrivit declarațiilor tânărului, poliția a efectuat arestul, chiar dacă mandatul lor a inclus o fotografie a unui suspect care nu seamănă cu Bah.

Un detectiv NYPD a stabilit că Bah a fost arestat în mod ilegal, după ce a vizionat imaginile de camerele de supraveghere din magazin și a văzut că suspectul nu "semăna deloc" cu Bah. Potrivit declarațiilor, detectivul i-a spus lui Bah că problema ar putea implica software-ul de recunoaștere facială al Apple. Polițistul i-ar fi explicat tânărului că tehnologia de securitate a Apple "identifică suspecții de furt folosind tehnologia de recunoaștere a feței".

Apple și Security Industry Specialists nu au răspuns la solicitarea de comentarii a Business Insider. Ambii au refuzat să comenteze procesul atunci când au fost contactați de Bloomberg.
 

Parallax

Vizualizari
7524
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri