Adi Iacob

Un tânăr cere daune de 1 miliard $ de la Apple după ce softul de recunoaștere facială a condus la arestarea sa

Thumbnail

Un tânăr în vârstă de 18 ani cere producătorului de iPhone-uri 1 miliard de dolari în instanță. El susține că a fost arestat din cauză că a fost identificat greșit de software-ul de recunoaștere a feței al Apple.

Ousmane Bah, student la un colegiu din New York, a primit o chemare de la o instanță din Boston, fiind acuzat că a furat produse Apple - în special Apple Pencils - de la un magazin al companiei din Boston, scrie Bloomberg. Tânărul susține că nu a fost niciodată în Boston, iar în ziua în care autoritățile au declarat că a avut loc furtul, el participa la balul său de absolvire în Manhattan. 

Bah a fost ulterior acuzat de furturi suplimentare de la Apple Stores din New Jersey, Delaware și New York City.

Bah a fost arestat în luna noiembrie a anului trecut de Departamentul de Poliție din New York (NYPD), fiind suspect de furt de la un magazin Apple din Manhattan. Potrivit declarațiilor tânărului, poliția a efectuat arestul, chiar dacă mandatul lor a inclus o fotografie a unui suspect care nu seamănă cu Bah.

Un detectiv NYPD a stabilit că Bah a fost arestat în mod ilegal, după ce a vizionat imaginile de camerele de supraveghere din magazin și a văzut că suspectul nu "semăna deloc" cu Bah. Potrivit declarațiilor, detectivul i-a spus lui Bah că problema ar putea implica software-ul de recunoaștere facială al Apple. Polițistul i-ar fi explicat tânărului că tehnologia de securitate a Apple "identifică suspecții de furt folosind tehnologia de recunoaștere a feței".

Apple și Security Industry Specialists nu au răspuns la solicitarea de comentarii a Business Insider. Ambii au refuzat să comenteze procesul atunci când au fost contactați de Bloomberg.
 

Parallax

Vizualizari
7587
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri