Adi Iacob

Cursa prețurilor pentru telefoanele pliabile și tehnologia 5G

Thumbnail

Marii producători de smartphone-uri au început cursa lansărilor de device-uri care suportă tehnologia 5G și/sau a celor cu ecrane pliabile, dar analiștii avertizează că în prezent tehnologia este încă prea rudimentară și scumpă pentru a atrage consumatorii. Huawei a prezentat la MWC Barcelona un smartphone pliabil, din generaţia 5G, la un preţ de 2.600 de dolari, după ce Samsung a anunţat un dispozitiv asemănător, cu câteva zile în urmă, la un preţ de 2.000 de dolari.

Huawei, al treilea vânzător de smartphone din lume, după Samsung şi Apple, spune că a luat conducerea în dezvoltarea de dispozitive 5G, care asigură internet la viteze mari, pentru că este implicat şi în dezvoltara echipamentelor de reţea, scrie Mediafax.

Richard Yu, şeful diviziei de consumer business, a prezentat dispozitivul care se transformă într-o tabletă de 8 inchi şi care va costa 2.299 de euro (2.607 dolari) atunci când va fi pus în vânzare, stabilind un nou prag de preţ pentru smartphone-uri.

Samsung Electronics a prezentat săptămâna trecută Galaxy Fold, propriul telefon pliabil, cu un preţ de 2.000 de dolari.

Xiaomi, al patrulea producător mondial de smartphone, a prezentat un dispozitiv 5G care va fi comercializat din luna mai, cu 599 de euro (680 dolari). Oficialul companiei care a prezentat dispozitul a avertizat că politica de preţuri va fi agresivă, în încercarea de a face tehnologia 5G accesibilă consumatorilor normali.

Tot la MWC Barcelona, una dintre cele mai importante manifestări dedicate tehnologiei, LG a prezentat un dispozitiv 5G cu două ecrane, care pot funcţiona independent, fără a preciza preţul la care smartphone-ul va fi comercializat.

Sony în schimb a mizat pe un smartphone care poate face fotografii şi poate înregistra filme la rezoluţie 4K şi care are un ecran cu formatul 21:9.

Parallax

Vizualizari
1789
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri