Claudiu Zamfir

Curs de blockchain la Poli, susținut de o firmă privată

Thumbnail

Studenții Facultății de Automatică și Calculatoare a Politehnicii București vor putea studia, la masterat, un curs de blockchain susținut de o firmă fondată de antreprenori român.

Firma Modex, fondată de Mihai Ivașcu și Alin Iftemi, va contribui, din toamna acestui an, la dezvoltarea unui curs de blockchain în programul de master “Managementul și protecția informației” (MPI) la Facultatea de Automatică și Calculatoare, a anunțat joi compania, într-un conunicat remis StartupCafe.ro.

Curricula de blockchain va fi inclusă în cursul „Protecția informației în e-sisteme”  și va fi dezvoltată cu ajutorul lui Alin Iftemi, director și cofondator Modex. Aceasta se va adresa inginerilor din anul al II-lea la Master, absolvenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare. Programat să înceapă în anul universitar 2020-2021, cursul de blockchain reafirmă angajamentul de responsabilitate socială pe care Modex l-a luat în domeniul educației din România.

„Prin acest curs ne propunem de fapt să scoatem tehnologia din zona dezvoltatorilor și să o aducem pe masa fiecăruia dintre noi, iar pentru a face acest lucru e nevoie în primul rând de suportul studenților și masteranzilor de la Automatică. Tehnologiile sunt create pentru oameni, iar blockchainul se adresează societății digitalizate, unde protecția datelor individului devine o problemă din ce în ce mai apăsătoare. Soluția Modex BCDB (Blockchain Database) rezolvă această problemă, pentru că blockchainul înseamnă pentru individul de pe stradă posibilitatea de a-și recăpăta controlul asupra datelor personale”, a declarat Alin Iftemi, cofondator Modex.    

„Extindem oferta educațională a Facultății de Automatică și Calculatoare incluzând cursuri ce abordează subiectul blockchain. În prezent, această tehnologie este adoptată la scară largă de toate sectoarele de industrie și se bucură de o popularizare în creștere. Multe state membre UE au demarat inițiative în acest sens, iar giganții IT oferă deja soluții Blockchain clienților. Deci potențialul este enorm și va fi o cerere mare de specialiști în domeniul blockchain”, a declarat Mihnea Moisescu, Decan al Facultății de Automatică și Calculatoare.  

„Ne dorim să încurajăm studenții să proiecteze modele de aplicații inovatoare, folosind tehnologia blockchain și suntem convinși că, prin formarea de ingineri blockchain, va crește impactul asupra mediului economic și șansa de a absorbi fonduri pentru dezvoltarea acestei tehnologii”, a spus Alexandra Cernian, lector la Facultatea de Automatică și Calculatoare, coordonator parteneriat.

Companie de blockchain fondată de români, Modex va pune la dispoziția studenților Universității Politehnice din București un suport de curs, toate materiale educaționale, informațiile și personalul necesar pentru desfășurarea cursului academic.

Facultatea de Automatică și Calculatoare va colabora cu Modex și în organizarea de evenimente și workshop-uri de instruire, prezentări și tehnologii software cu tematică tehnică, având ca scop stimularea dezvoltării tehnologice. Scopul programului educațional se extinde și la nivel de cercetare, printr-o serie de evenimente prin care studenții vor fi susținuți de specialiștii Modex în vederea dezvoltării de soluții blockchain.

Anterior, Modex a stabilit o colaborare similară și cei de la Academia de Studii Economice (ASE) București.

Modex este o companie specializată în blockchain a cărei misiune a fost, încă de la început, să rezolve problema adopţiei în masă a acestei tehnologii revoluţionare. Cu ajutorul soluției hibride Blockchain Database (BCDB), Modex usține că simplifică radical adopția blockchain-ului atât pentru persoanele fizice, cât și pentru mediul de afaceri sau instituții.

Modex BCDB mai spune că vine cu o serie de beneficii noi pentru protecția datelor: descentralizare, transparenţă, securitate ridicată, imutabilitate şi integritate.

Compania Modex este parte a grupului M3 Holdings, fondat la Londra de antreprenorul român Mihai Ivașcu.

Modex are birouri la Londra, Gibraltar (aparține tot de UK), București (echipă tehnică), Washington și în Silicon Valley (la Sunnyvale, mai exact). De asemenea, urmează să-și stabilească un birou și în Singapore.

Parallax

Vizualizari
2215
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri