Raluca Abrihan

6 mari jucători se retrag din proiectul Libra. Cine mai rămâne alături de Facebook în dezvoltarea criptomonedei

Thumbnail

După PayPal, alţi cinci parteneri importanţi, printre care MasterCard, Visa şi eBay, şi-au anunţat retragerea din proiectul Facebook de dezvoltare a primei criptomonede a reţelei de socializare, Libra. De ce au plecat cele patru companii şi cine rămâne.

PayPal, MasterCard, Visa, Mercado Pago şi StripeeBay au anunţat că se retrag din proiectul Libra, iar Facebook mai rămâne cu doar 23 de parteneri.

"Respectăm viziunea Asociației Libra, cu toate acestea, eBay a luat decizia de a nu merge mai departe ca membru fondator. În acest moment, ne concentrăm pe tipurilor de plată de pe eBay pentru clienții noștri", a declarat un purtător de cuvânt al eBay, pentru Business Insider.

Publicaţia mai citează şi declaraţia oficialilor Visa, care spun că încă evaluează decizia de se retrage definitiv şi decizia lor ar putea fi influenţată de o serie de factori, inclusiv capacitatea Asociației de a satisface pe deplin toate așteptările de reglementare necesare.

Facebook a anunțat că vrea să lanseze criptomoneda în luna iunie a anului viitor, în parteneriat cu alți membri ai Asociației Libra, dar proiectul s-a confruntat cu scepticismul autorităților de reglementare din întreaga lume.
Franța și Germania s-au angajat luna trecută să blocheze Libra în Europa și au susținut în schimb dezvoltarea unei criptomonede publice.

Însă, comisarul pentru stabilitate financiară a Uniunii Europene Valdis Dombrovskis s-a angajat, în cazul în care va fi numit din nou, să propună noi reguli pentru reglementarea monedelor virtuale, cum ar fi Libra.

„Europa are nevoie de o abordare comună asupra acestor active, cum ar fi Libra. Intenționez să propun o nouă legislație în acest sens”, a declarat Valdis Dombrovskis parlamentarilor din UE, în cadrul audierii sale.

Odată cu ieșirea celor şase jucători, Libra Association are acum 23 de membri:

  • companii tech: Booking.com, Calibra, Farfetch, Uber, Lyft, Spotify
  • companii de telecomunicații: Iliad, Vodafone
  • companii de blockchain: Anchorage, BisonTrails, Coinbase, Xapo
  • fonduri de investiții: USV, Andreesen Horowitz, Breaktrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital
  • ONG-uri: Creative Destruction Lab, Kiva, Mercy Corps, Women's World Banking
  • companii financiare:  PayU

 

Parallax

Vizualizari
1592
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri