Adi Iacob

Trebuie să concediezi un angajat? Exersează în realitate virtuală

Thumbnail

Un startup care dezvoltă programe de realitate virtuală, prin care afacerile își pot instrui angajații, l-a creat pe Barry - un personaj virtual al cărui scop este să asculte cu răbdare, iar apoi să protesteze sau să suspine atunci când îl concediezi de la jobul imaginar. Barry a fost creat de Talespin pentru a ajuta antreprenorii să își dezvolte abilitățile de management - precum concedierea unui angajat.

În funcție de modul în care procedezi, Barry  își va pune capul în mâini, va ofta, iar unele greșeli îl pot face pe angajatul virtual să țipe sau să devină agresiv.

Realitatea virtuală (VR) câștigă avânt ca instrument de instruire a angajaților. VR este folosită pentru a învăța oamenii să îndeplinească diferite sarcini, precum utilizarea unor utilaje în fabrici. Dar, se pare că această tehnoligie devine populară și în alte industrii.

„Noi vedem tot mai mult interes în dezvoltarea de produse de formare în jurul abilităților de intervievare, continuarea unor conversații dificile, vânzarea consultativă”, spune Kyle Jackson, CEO-ul Talespin, citat de publicația Universității americane MIT ― Technology Review.

Eficiența avatarelor precum Barry depinde de cât de convingători sunt aceste personaje virtuale. Barry pare destul de realist pentru un avatar, dar Kyle Jackson spune că personajul virtual urmează un scenariu fix - deci nu poate interacționa într-un mod foarte natural.

Thumbnail
(Sursa foto: https://talespin.company)

Personajele virtuale se comportă mai natural dacă sunt alimentate de algoritmi de inteligeță artificială, dar mai e nevoie de timp înainte ca aceste avatare să răspundă limbajului corpului în moduri cât mai realiste. 

„Dacă nu poți scăpa de ideea că nu este o persoană reală, probabil nu va funcționa”, spune Danielle Levac, profesor la Universitatea Northeastern, specializat în utilizarea VR pentru reabilitare.
 

Parallax

Vizualizari
637
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri