Claudiu Zamfir

Competiții IBM și MIT: IT-iștii și inovatorii pot câștiga bani pentru soluții împotriva pandemiei coronavirus COVID-19

Thumbnail

Compania IT americană IBM a lansat recent o competiție internațională cu premii totale de 270.000 de dolari, pentru programatorii care vor realiza aplicații utile în lupta contra pandemiei coronavirus COVID-19. În paralel, universitatea MIT a lansat o provocare de 1 milion de dolari inovatorilor din toată lumea care vin cu soluții anti-coronavirus.

  • 2020 Call for Code Global Challenge - 270.000 dolari de la IBM

Programatorii din toată lumea, inclusiv din România, se pot înscrie, AICI, în perioada 22 martie - 31 iulie 2020, la 2020 Call for Code Global Challenge, organizat de IBM.

Concurenții trebuie să realizeze, special pentru competiție, aplicații folosind unul sau mai multe servicii IBM Cloud sau IBM Systems.

IT-iștii trebuie să contribuie la reducerea impactului COVID-19 și a schimbărilor climatice prin crearea de soluții durabile folosind tehnologie open source.

Premiile 2020 Call for Code Global Challenge totalizează 270.000 de dolari: 1 premiu de 200.000 de dolari, 2 premii de câte 25.000 de dolari și 2 premii de câte 10.000 de dolari.

Participanții trebuie să aibă vârsta de cel puțin 18 ani. Sunt acceptate echipe de maximum 5 persoane.

Mai multe detalii în acest regulament.

  • MIT Solve - provocarea de 1 milion de dolari

Cealaltă competiție importantă este MIT Solve, organizată de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), probabil cea mai puternică universitate tehnică din lume.

MIT Solve, cu o finanțare de 1 milion de dolari, lansează o provocare către inovatorii din toată lumea, pentru a veni cu soluții la problemele omenirii.

Înscrierile la MIT Solve se fac AICI, până pe 18 iunie 2020.

Competiția a fost demarată în februarie 2020, dar în martie cei de la MIT au introdus ca printre provocările din acest an și securitatea sanitară și pandemiile, odată cu agravarea crizei coronavirus COVID-19.

În timp ce oamenii de știință și producătorii de medicamente se grăbesc să dezvolte vaccinuri și tratamente, pot fi o mulțime de soluții tehnologicecare se referă la alte aspecte critice ale securității sănătății - și dorim să evidențiem aceste inovații și să le sprijinim să se dezvolte”, spun cei de la MIT.

Celelalte provocări la MIT Solve sunt: joburi bune și antreprenoriat incluziv; educație pentru femei și fete; sisteme de alimentație sustenabile; sănătatea mamelor și a nou-născuților.

Parallax

Vizualizari
1957
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri