Raluca Abrihan

6 giganţi IT se retrag de la Mobile World Congress Barcelona

Thumbnail

Sony, Amazon, LG, Ericsson, Nvidia şi NTT Docomo şi-au anunţat retragerea de la unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume, Mobile World Congress Barcelona, din cauza riscurilor pe care le prezintă coronavirusul, scrie Reuters.

GSMA, compania organizatoare a evenimentului care atrage anual peste 100.000 de oameni şi peste 2.400 de firme care-şi expun produsele, a anunţat numele companiilor care se retrag, dar susţine că va continua organizarea ediţiei din acest an a târgului, în ciuda acestor evenimente. Mobile World Congress Barcelona va avea loc pe 24-27 februarie.

Până acum şi-au anunţat retragerea: japonezii de la Sony şi principalul operator telecom din japonia NTT Docomo, americanii de la Amazon, compania sud-coreeana LG Electronics, suedezii de la Ericsson şi producătorul american de proacesoare Nvidia.

Organizatorii de la GSMA au mai anunţat că au pus în aplicare măsuri de securitate pentru a asigura sănătatea participanţilor şi expozanţilor, notează Mediafax. Printre măsuri se numără interzicerea accesului vizitatorilor din provincia Hubei din China, epicentrul epidemiei, în timp ce persoanele care au fost în China trebuie să facă dovada că au fost în afara ţării timp de 14 zile.

De asemenea, GSMA spune că va sugera participanţilor să evite strângerile de mînă, iar microfoanele folosite de standuri vor fi dezinfectate şi schimbate.

Coronavirusul a ucis până acum peste 800 de persoane şi a infectat alte 34.800.

Şi salonul aeronautic de la Singapore, care urmează să se deschidă marţi, 11 febrruarie, se confruntă cu un fenomen asemănător, gigantul aerospaţial american Lockheed Martin, precum şi companiile Bombardier şi Gulfstream Aerospace anunţând că nu vor participa.

Parallax

Vizualizari
3068
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri