Adi Iacob

9 milioane de clienți ai unei companii aeriene cu zboruri și în România, victimele unui atac cibernetic

Thumbnail

Compania aeriană EasyJet a recunoscut că un „atac cibernetic extrem de sofisticat” a afectat aproximativ nouă milioane de clienți, ale căror date, inclusiv cele ale cardurilor de credit, au fost accesate de hackeri, conform BBC.

Compania a informat Information Commissioner's Office din Marea Britanie, scrie Mediafax. EasyJet a aflat de atac din ianuarie, dar reprezentanții companiei au declarat că nu a putut decât să anunțe clienții ale căror cărți de credit au fost furate la începutul lunii aprilie.

"Acesta a fost un atac extrem de sofisticat. A fost nevoie de timp pentru a înțelege scopul atacului și a identifica cine a fost afectat", a declarat compania aeriană.

Datele furate ale cardurilor de credit au inclus și codul de securitate digitală CVV aflat pe spatele cardului.

EasyJet a adăugat că informația a devenit publică acum pentru a avertiza cele nouă milioane de clienți ale căror adrese de e-mail au fost furate de posibile atacuri de phishing și că îi va anunța pe toți cei afectați până la 26 mai.

Compania nu a furnizat detalii despre natura atacului sau motivele acestuia, dar a spus că investigația a sugerat că hackerii vizau „proprietatea intelectuală” a companiei, mai degrabă decât informații legate de identitate.

Parallax

Vizualizari
916
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri