Smile Media

[P] Ce nu știai despre telefoanele recondiționate

Thumbnail

Aproximativ 45% metal, 32% sticlă și 17% plastic, acestea sunt principalele materiale din care este construit un smartphone. Fiecare dintre aceste materiale este reciclabil, în teorie. În practică, multe smartphoneuri ajung uitate în spatele sertarelor sau la fundul cutiilor cu amintiri, apoi la gunoi și prea puține sunt dezmembrate pentru a le fi folosite componentele în producerea altor gadget-uri, ori reparate pentru a fi refolosite. Dar realitatea este că, fiind reciclabile în proporție de 90%, recondiționarea și reutilizarea telefoanelor contribuie la reducerea deșeurilor electronice, iar asta areun impact benefic asupra mediului înconjurător.

Anual, până la 120 de milioane de tone de telefoane sunt înlocuite cu modele de ultimulă generație, ceea ce rezultă în utilizatori fericiți pentru moment dar un impact negativ pentru mediu. Soluția este simplă și acum foarte accesibilă: telefoanele recondiționate.

Poate că în urmă cu câțiva ani achiziția unui telefon recondiționat de pe site-uri de vânzări nu părea cea mai bună idee și, în continuare este considerată a fi o variantă riscantă. Telefoanele recondiționate sunt urmărite de câteva mituri precum probleme tehnice, lipsa garanției sau imposibilitatea de returnare. Din fericire, însă, acum ai posibilitatea de a cumpăra un smartphone de top la preț accesibil, recondiționat, în stare excelentă de funcționare și cu o calitate grantată chiar de Orange România, cel mai mare furnizor de servicii telecom din țară.

Ce este un telefon recondiționat?  

Când alegi să achiziționezi un telefon din această gamă de produse, le vei găsi întotdeauna însoțite de etichetele „reînnoit”, „deținut” sau „recondiționat” însă niciodată „second-hand”. Telefoanele recondiționate au avut un proprietar anterior, însă înainte de a se întoarce spre vânzare este verificat de către experții producătorului sau ai operatorului de telefonie mobilă și este trimis la recondiționat. De acest proces se ocupă specialiști care înlocuiesc piesele defecte sau cu semne de uzură cu unele originale sau aftermarket și se ocupă de zgârieturile device-ului, pentru ca rezultatul final să fie un telefon care arată exact ca cele noi. Astfel, mitul despre telefoanele recondiționate care au probleme tehnice nu este unul valid. Majoritatea distribuitorilor de încredere efectuează numeroase teste și verificări, pentru a se asigura că smartphone-ul este în stare perfectă de funcționare.

Adus cât mai aproape de starea de originală, telefonul funcționează în parametri optimi și poate fi reachiziționat de un utilizator la un preț mult mai accesibil, asigurând un raport calitate-preț foarte bun.

La ce să fii atent când alegi un telefon recondiționat?

Device-urile recondiționate au o garanție de 12 luni, reglementată legal la nivelul Uniunii Europe.  Garanția este furnizată fie direct de producător, fie de operatorul de telefonie mobilă sau platforma care comercializează astfel de produse. Dacă observi că un telefon ales de tine vine cu o garanție mai mică, ar trebui să cauți și în alte locuri. De exemplu la Orange, care a lansat de curând campania „Premium pentru mine și natură” pentru a face cunoscute utiliziatorilor beneficiile alegerii unor smartphone-uri recondiționate din portofoliul propriu. Acestea sunt comercializate de Orangev exclusiv online, la pachet cu încărcător și căști, plus o garanție de 12 luni și transportul gratuit. De asemenea, telefoanele pot fi returnate gratuit în termen de 30 de zile. Ele pot fi cumpărate direct din e-shop, cu sau fără abonament, la prețuri pornind de la 9.5 euro pe lună.

Data viitoare când alegi să îți schimbi telefonul, adu-ți aminte că ai alternativa unuia recondiționat, la un preț mult mai accesibil, dar la fel de performant ca unul nou. Asta, pentru a fi prietenos cu natura, fără a te lipsi de funcționalitățile telefonului la care ai visat.

*Campania „Premium pentru mine și natură” nu este un program de Buy-Back sau rabla. Dispozitivele oferite spre vânzare în cadrul aceste inițiative provin doar din surse verificate, asigurate prin parteneriatul cu RECOMMERCE GROUP.

Parallax

Vizualizari
1215
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 392
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri