Adi Iacob

Câmp vizual neîntrerupt în trafic: O eleva de 14 ani a inventat o solutie care îi ajută pe șoferi să poată vedea prin stâlpii mașinii

Thumbnail

Stâlpii de pe ambele părți ale parbrizului auto au devenit tot mai groși de-a lungul timpului pentru a proteja pasagerii în cazul unui accident, dar stâlpii mai groși au creat și unghiuri moarte. Alaina Gassler, în vârstă de 14 ani, a venit cu o posibilă soluție care îi ajută pe șoferi să poată avea un câmp vizual neîntrerupt atunci când sunt în trafic.

Pentru scăpa de unghiurile moarte, ea a amplasat o cameră web pe partea exterioară a stâlpului (montant) și a folosit un mic proiector pentru a afișa feed-ul video live în interiorul mașinii.

De asemenea, Alaina Gassler a folosit o imprimantă 3D pentru a construi o componentă cu ajutorul căreia proiectorul să facă imaginea mai clară și a căptușit stâlpul cu o țesătură retroreflectivă (care reflectă imaginea înapoi doar șoferului), conform descrierii unui videoclip care în care este testată tehnologia. 
 

Totuși, această tehnologie mai are câțiva pași de parcurs. În videoclipul de mai sus, imaginea proiectată tremură, iar proiecția nu se îmbină perfect cu ce se poate vedea prin geamul pasagerului și parbriz. Pentru următorul prototip, Gassler va folosi ecrane LCD, pentru o mai bună vizibilitate în lumina zilei, scrie The Verge

Și producătorii de mașini se gândesc deja la astfel de soluții pentru un câmp vizual neîntrerupt. Anul trecut, Hyundai și Kia au aplicat pentru un brevet cu o soluție similară — care implica camere și proiectoare, iar producătorul de piese auto Continental a avut aceeași idee, folosind camere și ecrane. 

În 2017, Toyota a primit un brevet pentru un „dispozitiv de deghizare” care folosește oglinzi pentru a face ca stâlpul să pară invizibil. 

De asemenea, în 2014, Jaguar și Land Rover au început cercetarea unui sistem care folosește ecrane pentru a ajuta șoferii să vadă mai bine în trafic. 

Dar, niciuna dintre aceste soluții nu a ajuns încă pe mașini reale.

Parallax

Vizualizari
14219
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri