Raluca Abrihan

Google lansează un nou proiect de instalare a unui cablu transatlantic ce va lega Europa de SUA pe sub mare

Thumbnail

Google a anunţat că plănuieşte construcţia unui cablu de internet de aproape 5.000 de kilometri, care va traversa Atlanticul şi care va lega New York de Bude (Marea Britanie) şi de Bilbao (Spania). Proiectul primeşte numele faimoase cercetătoare şi programatoare Grace Hopper.

Cablul ar urma să fie instalat până în 2022 şi este primul proiect privat de acest gen care îşi propune să conecteze transatlantic SUA de ţări europene precum Spania şi Marea Britanie. Până în prezent, Google mai dezvoltă proiecte similare care leagă Statele Unite de America de Sud - priectul Curie, de Franţa - proiectul Dunant şi de Africa - proiectul Equiano, scrie TechCrunch.com.

Giganți precum Google, Facebook, Microsoft au inițiat astfel de proiecte pentru cabluri submarine de lungă distanță, în condițiile în care cantitățile de date transmise sunt tot mai consistente.

Primul cablu submarin transatlantic a fost instalat pentru comunicările telegrafice în 1858, între Irlanda și Canada.

Proiectul lansat acum de Google primeşte numele faimoase programatoare Grace Hopper, ofiţer în marina americană şi pioner în domeniul informaticii, fiind printre primii programatori ai computerului Harvard Mark I, de asemenea ea a dezvoltat primul compilator pentru un limbaj de programare.

Parallax

Vizualizari
1781
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri