Răzvan Tătaru

București: Competiție de robotică pentru elevi, la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Colentina. Premii totale de 4.000 EUR

Competiție de robotică Bucharest Twin Cup

Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – Colentina găzduiește weekend-ul acesta, 16-18 august 2024, cea mai mare competiție internațională de robotică pentru elevi din Europa, Bucharest Twin Cup, aflată la a doua ediție, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Campionii mondiali din acest an la competiția de robotică FIRST Tech Challenge, alături de echipe din Galați, Focșani, Pitești, Iași, Ploiești, București, Botoșani, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Craiova, Râmnicu Sarat, Buzău, Vaslui, Vrancea, Suceava, Brăila precum și Lituania, vor fi prezenți la a doua ediție a Bucharest Twin Cup, cu premii totale de 4.000 EUR.

Evenimentul va aduna peste 400 de tineri talentați din România și Lituania, cu vârste între 13 și 18 ani, pentru a concura în cadrul unei competiții intense și pline de creativitate.

Ce este Bucharest Twin Cup

Bucharest Twin Cup (BTC) este cea mai mare competiție off-season de robotică pentru liceeni din Europa, organizată pe formatul FIRST Tech Challenge, eveniment organizat în România de asociația Nație prin Educație.

De-a lungul celor trei zile de competiție, echipele vor concura în alianțe de câte două, în peste 100 de meciuri, pentru a câștiga marele premiu de 1.500 EUR, parte dintr-un fond total de premii de 4.000 EUR.

Echipele își aleg partenerii de alianță înainte de începerea competiției, permițând astfel dezvoltarea unor strategii unice și personalizate. Alianțele sunt împărțite în două grupe – Velocity și Serenity – iar cele mai bune alianțe vor avansa în etapele finale pentru a concura pentru titlul de campion.

Competiția se desfășoară pe un teren de joc inspirat din lumea teatrului și a cinematografiei. În cadrul acestui joc tematic de 2 minute si 30 secunde, roboții trebuie să colecteze „pixeli” colorați și să îi plaseze cu precizie pe un panou vertical, formând astfel desene și acumulând punctaje în funcție de numărul lor și modelele obținute.

Pe lângă această provocare, la finalul fiecărui meci, roboții trebuie să demonstreze abilități de precizie, lansând avioane de hârtie în afara terenului de joc și/sau agățându-se de un suport în interiorul terenului.

Pe lângă competiția din teren, echipele vor fi evaluate de un juriu pentru o serie de premii speciale, menite să recunoască excelența atât în aspectele tehnice, cât și în cele creative:

  • Strategie & Sinergie – TeleOp: Premiul recunoaște alianța cu cea mai bună strategie și complementaritate a roboților în perioada controlată de șoferi.
  • Strategie & Sinergie – Auto: Onorează alianța cu cea mai eficientă programare și strategie în perioada autonomă.
  • Identitate & Coeziune: Celebrează alianța care își prezintă cel mai bine identitatea de echipă, arătând unitate și creativitate.
  • Funcționalitate & Formă: Premiul este acordat alianței cu cea mai organizată și estetică zonă de stand, echilibrând funcționalitatea cu aspectul vizual.
  • Precizie & Scop: Recunoaște excelența în inginerie pentru un subsistem specific al robotului, demonstrată printr-un poster creat de echipă.
  • Software & Senzori: Premiul onorează echipa cu cel mai inovator și fiabil design software, evidențiat printr-un poster creat de echipă.

Aceste premii, oferite de partenerii BTC, includ vouchere valorice, piese pentru construcția roboților și servicii specializate.

Parallax

Vizualizari
163
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri