Adi Iacob

Firefox blochează 197 de extensii (add-ons) din motive de securitate

Thumbnail

În ultimele două săptămâni, producătorul browserului Firefox, Mozilla, a eliminat 197 de extensii din motive de securitate, potrivit site-ului zdnet.com. Extensiile respective încercau să instaleze malware pe dispozitive sau furau date ale utilizatorilor.

Add-on-urile respective au fost dezactivate din browserele utilizatorilor care le aveau instalate, scrie Mediafax. De asemenea, extensiile au fost eliminate complet din portalul de extensii al Mozilla pentru a preveni noi instalări.

Mare parte din extensiile blocate, 129 la număr, au fost dezvoltate de providerul de software 2Ring, furnizor de soluții B2B. Extensiile respective descărcau și executau diverse coduri de pe servere proprii ce puneau în pericol utilizatorii.

Regulamentul Mozilla prevede că add-on-urile trebuie să conțină 100% cod propriu, adică să nu descarce părți de cod de la servere aflate la distanță. Producătorul browserului Firefox a început în ultima perioadă să implementeze regula pe întreg ecosistemul de extensii.

Alte add-on-uri au fost eliminate deoarece colectau în mod ilegal date personale ale utilizatorilor. Printre acestea se numără o aplicație de vreme, Weather Pool, precum și o aplicație de citire a documentelor în format .pdf, respectiv Pdfviewer. Alte extensii interzise din acest motiv sunt Your Social, RoliTrade și Rolimons Plus.

Totodată, Mozilla a mai eliminat 30 de extensii pentru conținut malware și comportament malițios.
 

Parallax

Vizualizari
793
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri