Adi Iacob

Blockchain City: Autoritățile din Seul vor lansa o criptomonedă pentru a recompensa cetățenii

Thumbnail

Guvernul metropolitan din Seul va lansa primele servicii administrative bazate pe blockchain în noiembrie. De asemenea, potrivit publicației coreene blockinpress, autoritățile plănuiesc lansarea unui sistem de recompensare pentru cetățeni cu ajutorul unei criptomonede care poate fi pot fi convertită în bunuri și servicii.

  • Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul aceste tehnologii este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

În cadrul unei conferințe care a avut loc luna trecută și la care au participat oficiali ai orașului și reprezentanți ai sectorului privat, au fost stabilite obiectivele proiectului, scrie CoinDesk. Inițial, inițiativa Blockchain City Seoul a fost lansată de primarul orașului - Park Won-soon - în octombrie 2018, însă de atunci nu au mai fost anunțate detalii concrete.

Până acum, autoritățile au stabilit luna noiembrie ca termen limită pentru finalizarea a 3 obiective:

  • Lansarea unui sistem de recompense cu criptomoneda S-coin - care poate fi convertită în bunuri și servicii. Cetățenii vor primi S-coins atunci când realizează diferite sarcini - precum plata impozitelor sau participarea la sondajele de opinie publică. Sistemul de recompensare va fi integrat cu sistemul de plăți susținut de autoritățile din Seul (lansat în decembrie 2018) - ZeroPay. Acesta permite utilizarea de coduri QR pentru tranzacții comerciale.
  • Dezvoltarea unui serviciu bazat pe tehnologia blockchain prin care locuitorii orașului își vor  putea înregistra calificarea, eliminând documentele pe suport de hârtie.
  • Integrarea tehnologiei blockchain în cardul de identitate deja existent în Seul, ce va permite locuitorilor orașului să se autentifice digital atunci când folosesc serviciile publice.

Pe lângă aceste obiective, autoritățile din Seul doresc lansarea unui program bazat pe blockchain prin care cei care lucrează part-time să poată semna contracte digitale cu angajatorii și care să țină evidența istoriei lor de muncă. 

Guvernul metropolitan din Seul a alocat în total circa 105 milioane de dolari pentru finanțarea proiectului. 
 

Parallax

Vizualizari
410
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri