Răzvan Tătaru

Bard poate oferi acum răspunsuri din Gmail, Drive și alte aplicații Google

Google Bard

Robotul conversațional Google Bard a primit o actualizare prin care poate folosi informațiile din celelalte servicii Google pentru a genera răspunsuri personalizate.

Google a lansat actualizarea din septembrie a chatbot-ului proprietar într-o postare de pe blogul oficial. Experimentul de inteligență artificială generativă este acum integrat cu aplicațiile și serviciile Google pentru a oferi răspunsuri personalizate.

Noua funcție se numește Bard Extensions și este valabilă numai în limba engleză momentan. Prin Bard Extensions, utilizatorii pot primi informații relevante cu ajutorul produselor Google, cum ar fi Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube și Google Flights and Hotels.

„De exemplu, dacă planifici o călătorie la Marele Canion (un proiect care necesită multe taburi deschise), poți acum să-i ceri lui Bard să găsească datele care funcționează pentru toată lumea din Gmail, să caute informații despre zboruri și hoteluri în timp real, să vadă indicațiile de orientare către aeroport pe Google Maps și chiar să vizioneze videoclipuri pe YouTube despre lucrurile pe care le poți face acolo - toate acestea într-o singură conversație”, arată compania în postare.

Google susține că utilizatorii Workspace vor putea utiliza datele din Gmail, Docs și Drive fără a fi folosite în antrenarea „chatbot”-ului sau în personalizarea reclamelor. De asemenea, aceste extensii pot fi oprite de către utilizatori oricând din setări.

Pe lângă integrarea cu serviciile Google, Bard primește funcția „Google it”, printr-un buton amplasat la finalul răspunsurilor, care lasă utilizatorii să verifice datele oferite de Bard cu ajutorul motorului de căutare. În urma verificării, anumite fraze vor fi evidențiate dacă informația este verificată dintr-o sursă web sau dacă nu s-au găsit rezultate relevante pentru căutare.

Totodată, când utilizatorii distribuie un răspuns generat de Bard printr-un link public, destinatarii pot continua conversația cu „chatbot”-ul.

Bard permite aceste funcții noi prin actualizarea modelului de limbaj PaLM 2, care stă la baza robotului conversațional și a funcției de inteligență artificială din suita Google Workspace.

Parallax

Vizualizari
487
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri