Redactia StartupCafe.ro

Bard, chatbotul care aduce un plus de inteligență artificială în motorul de căutare Google

google-bard

Google a anunțat oficial implementarea Bard, propria tehnologie de inteligență artificială, în motorul său de căutare.

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a prezentat, pe blogul companiei, noul chatbot, bard, care poate răspunde întrebărilor puse de utilizatori, ca alternativă la căutarea pe bază de cuvinte cheie - relatează News.ro.

Pentru început, Bard este disponibil doar unui număr limitat de utilizatori, însă Google promite extinderea disponibilităţii în săptămânile care urmează.

Pichai spune că Bard poate oferi o gamă largă de răspunsuri, de la a numi cei mai buni atacanţi din fotbal, până la a explica unui copil de 9 ani cele mai recente descoperiri făcute de NASA.

Bard se bazează pe modelul lingvistic LaMDA, la care Google lucrează de mulţi ani, dar pe care a evitat să-l implementeze până acum într-un produs public, de teama controverselor ce pot apărea dacă răspunsurile se dovedesc a suferi de bias ori rasism.

Pichai mai spune că Google va lucra la creşterea performanţelor lui Bard, folosind în acest scop atât testările interne, cât şi feedback-ul oferit de utilizatori.

Reamintim că anterior presa americană a dezvăluit că Google urma să implementeze un chatbot AI în motorul său de căutare, în condițiile în care și Microsoft intenționează să introducă tehnologia ChatGPT pe motorul de căutare Bing.

Parallax

Vizualizari
890
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.592

Articole publicate : 941
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri