Adi Iacob

Ateliere de programare pentru 4.000 de elevi

Thumbnail

Junior Achievement România și Honeywell au lansat anul acesta cea de-a doua ediție a iTech Skills and Challenge, un proiect educațional interactiv, în care peste 4.000 de elevi din clasele gimnaziale folosesc tehnologia și participă la activități menite să le îmbunătățească aptitudinile și competențele în domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Programul conține conține activități în care elevii din clasele V-VIII învață Scratch, un limbaj de programare simplu, care îi ajută să își dezvolte competențele digitale, gândirea logică și creativitatea. 

Proiectul include atât programul la clasă, bazat pe activități learning by doing, cât și un eveniment Tech Challenge Day, organizat în luna aprilie la București și în cadrul căruia primele trei echipe câștigătoare sunt premiate. Elevii înscriși la competiția Tech Challenge Day sunt grupați în echipe mixte și lucrează împreună cu voluntarii Honeywell pentru a găsi soluții care să rezolve o problemă dată.

O noutate a ediției din acest an a proiectului iTech Skills and Challenge o reprezintă experiențele de tip job shadowing. Sub îndrumarea profesioniștilor, elevii se familiarizează cu cerințele pieței muncii și află care sunt aptitudinile și competențele de care au nevoie pentru a se putea adapta viitoarelor locuri de muncă.

Coordonat de 65 de profesori de la 59 de școli din 24 de județe și 39 de localități, proiectul urmărește inclusiv cultivarea interesului fetelor pentru materiile STEM, încurajându-le să urmeze o carieră într-un domeniu tehnic.

În anul școlar anterior, la activitățile din proiectul pilot iTech Skills and Challenge, au participat 2.160 de elevi de gimnaziu (dintre care 54,7% fete și 45,3% băieți), coordonați de 26 de profesori de la 23 de școli, din București, Lugoj și Timișoara, și 26 de consultanți voluntari din cadrul companiei Honeywell. 

În acest an, programul se va derula în perioada martie-decembrie.

Parallax

Vizualizari
436
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri