Răzvan Tătaru

Atac cibernetic pe LinkedIn: Conturile unor utilizatori au fost compromise

Linkedin 2023

Mai multe conturi ale utilizatorilor LinkedIn la nivel global au fost afectate de o campanie de hacking în ultimele săptămâni, potrivit unei analize.

În urma campaniei de hacking, conturile unor utilizatori au fost blocate sau furate, după cum a observat echipa de cercetători Cyberint, care a și raportat situația. Hackerii par să folosească date compromise pentru a accesa aceste conturi, ca mai apoi să schimbe emailul asociat contului și parola sau să adauge verificare în doi pași, mai arată sursa citată.

„Unii (utilizatori) au fost presați să plătească o răscumpărare pentru a recăpăta controlul sau s-au confruntat cu ștergerea permanentă a conturilor lor,” a menționat un cercetător Cyberint.

Mulți dintre utilizatorii afectați aveau parole slabe sau nu aveau serviciul de autentificare în doi pași activat. Dacă, însă, aveau activată autentificarea în doi pași și LinkedIn detecta o activitate suspicioasă, contul era blocat și putea fi recuperat, după cum arată cercetătorii.

Totodată, în urma campaniei de hacking, conturile nesecurizate au fost complet compromise. În plus, hackerii au cerut „câteva zeci de dolari” utilizatorilor afectați, pentru a-și putea recupera conturile, în timp ce altora le-au fost șterse complet.

Momentan, platforma deținută de Microsoft nu a transmis un comunicat oficial despre situație, dar numărul de cereri de recuperare de cont a crescut, susține Cyberint. Câțiva useri s-au plâns că cererile lor încă nu au primit răspuns din LinkedIn.

Parallax

Vizualizari
343
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri