Adi Iacob

Serviciul cu care Apple vrea să intre în competitie cu Netflix și HBO Go: Tot ce știm deja despre Apple TV+

Thumbnail

În această primăvară, Apple a organizat un eveniment pentru a-și promova noul serviciu video Apple TV+, dar nu a anunțat lucruri esențiale în acest sens, precum: ce fel de conținut va avea platforma, cât va costa, când va fi lansată și de ce merită să te plătești un abonament pentru acest serviciu când deja există YouTube Originals, Netflix sau HBO Go. Probabil cel mai important lucru pe care producătorul de iPhone-uri l-a anunțat deja este că Apple TV+ va fi disponibilă și pe dispozitivele rivale (o premieră pentru serviciile Apple). Dar, ce altceva mai știm deja?

Există o șansă ca această așteptare să se termine marți, când Apple găzduiește evenimentul anual de lansare de produse, care însă se concentrează întotdeauna pe următoarea generație de iPhone-uri. Deoarece vânzările de iPhone-uri reprezintă cea mai mare parte din veniturile celor de la Apple.

Dar, de vreme ce vânzările de telefoane sunt și ele în scădere, producătorul de iPhone-uri a început să pună mai mult accent și pe servicii. Practic, Apple se distanțează de iPhone ca produs principal și începe să-și dezvolte un nou model de business bazat pe servicii pe bază de abonament. 

Pe lângă Apple TV+, în acest an, compania de tehnologie a mai anunțat o platformă de jocuri prin streaming ― Apple Arcade, un serviciu financiar ― Apple Card (lansat deja) și o aplicaţie de ştiri pe bază de abonament ― Apple News+. 

Și lista continuă și cu alte schimbări: adio iTunes. Apple a înlocuit software-ul iTunes, după 18 ani, cu trei aplicații - Apple Music, Apple Podcasts și Apple TV. Deși nostalgicii probabil regretă, această strategie are sens. iTunes a apărut pe 10 ianuarie 2001 (înainte de primul iPhone) și a revoluționat industria distribuției de muzică și conținut video. Însă, în prezent, utilizatorii preferă să consume astfel de conținut pe platformele de streaming precum YouTube/YouTube Music, Spotify, Deezer sau Vimeo.

Revenind la serviciul de video-streaming, știm că Apple cheltuie miliarde de dolari pe conținut video original pentru platforma sa. Potrivit Financial Times, producătorul de iPhone-uri a alocat un buget de circa 6 miliarde de dolari pentru producția de conținut original. 

  • Context: Netflix cheltuie aproximativ 15 miliarde de dolari pentru producția de conținut. De asemenea, înainte de a fi achiziționat de AT&T, HBO cheltuia aproximativ 2 miliarde de dolari pe an pentru propriile emisiuni și filme.

Iată ce mai știm deja despre planurile companiei pentru serviciul său de video streaming:

  • În 2017, Apple a angajat doi executivi de top de la Sony, scrie Recode. De atunci, compania a cheltuit foarte mult pentru a atrage nume importante de la Hollywood precum: Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon sau J.J. Abrams. 
  • Până de curând, Apple nu a prezentat niciunul dintre proiectele finanțate. Recent, firma a lansat trailerul pentru The Morning Show, una dintre primele emisiuni care vor debuta pe Apple TV+.
  • Nu știm exact cât a cheltuit Apple, dar oricine cunoaște strategia companiei știe că Apple este dispusă să plătească cel puțin la fel de mult ca rivalii săi precum Netflix sau Amazon.
  • Deși serviciul de streaming video nu a fost lansat încă, Apple a anulat deja Bastards ― unul dintre show-urile originale pe care compania le plănuia pentru Apple TV+, scrie The Verge. Bastards a fost conceput ca o serie de 8 episoade despre doi prieteni care au luptat împreună în timpul războiului din Vietnam, potrivit The Hollywood Reporter.
  • Apple intenționează să lanseze serviciul său de video streaming înainte ca Disney să-l lanseze pe al său ― Disney + ― pe 12 noiembrie.
  • Apple a descris Apple TV + drept un serviciu pe bază de abonament. Potrivit Bloomberg, compania a dezbătut o taxă lunară de 10 dolari: cu 3 dolari mai mult decât serviciul pe care Disney plănuiește să-l lanseze și cu 3 dolari mai puțin decât oferta de bază a Netflix.
  • Acesta va fi primul serviciu de la Apple disponibil și pe dispozitivele rivale. Samsung a anunțat deja în cadrul evenimentului anual de la Berlin - IFA 2019 - că Apple TV+ va funcționa și pe televizoarele sale inteligente - fiind unul dintre primele branduri care anunță suport pentru noul serviciu Apple, scrie TechRadar.
  • Un scenariu plauzibil: Apple va oferi o perioadă de trial (gratuită) foarte lungă ― poate până la șase luni ― înainte de a percepe o taxă. După perioada de trial, prețurile percepute de Apple pot varia în funcție de ce dispozitiv utilizezi pentru a rula serviciul companiei (Apple ar putea dori să încurajeze utilizarea dispozitivelor sale).

Oricum ar fi, aceste lansări de noi servicii sunt văzute de presa internațională ca un efort al Apple de a găsi noi surse de venit, pe măsură ce se luptă cu încetinirea vânzărilor iPhone. Potrivit ultimului său raport de venituri, citat de Business Insider, vânzările smartphone-urilor au scăzut cu 12%, față de același trimestru cu un an în urmă.

Parallax

Vizualizari
1022
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri