Adi Iacob

Vânătoare de recompense pentru programatori: Apple oferă până la 1 milion $ celor care descoperă vulnerabilități

Thumbnail

Apple a anunțat că va lansa un program prin care va oferi recompense programatorilor care descoperă vulnerabilități (bug-uri) ale sistemelor de operare prezente pe Mac-uri, MacBook-uri, Apple TV-uri și Apple Watch-uri.

Ideea este simplă: găsești o vulnerabilitate, o dezvălui companiei, ei o repară, iar în schimb primești o recompensă. Aceste programe sunt extrem de populare în industria tech, deoarece ajută la finanțarea cercetătorilor în domeniul securității cibernetice, în schimbul descoperirii unor erori de securitate care altfel ar putea fi utilizate de hackeri, scrie TechCruch.

Până acum, Apple a amânat lansarea unui astfel de program de "bug bounty" pentru gama sa de laptopuri (acum 3 ani a început un program similar pentru sistemul de operare prezent pe iPhone-uri - iOS), iar unii cercetători din domeniul securității cibernetice au refuzat să raporteze companiei vulnerabilitățile găsite în absența unei recompense.

Apple a spus că va lansa programul de "bug bounty" pentru toți programatorii și va crește recompensa de la maximul actual de 200.000 dolari la 1 milion de dolari ― pentru vulnerabilități care ar permite unui atacator să obțină controlul complet al unui dispozitiv Apple fără nicio interacțiune cu utilizatorul.

Programele de recompense pentru bug-uri vor fi disponibile tuturor programatorilor începând de la sfârșitul acestui an.

De asemenea, compania a confirmat informațiile publicate recent de Forbes, care scria că producătorul de dispozitive va oferi un număr de iPhone-uri „dev” pentru cercetătorii și hackerii profesioniști în cadrul noului program iOS Security Research Device Program. Acestea sunt dispozitive speciale („dev” ) care le oferă programatorilor mai mult acces la software-ul și sistemul de operare pentru a-i ajuta să găsească vulnerabilități.
 

Parallax

Vizualizari
7114
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri