Raluca Abrihan

Apple ar putea lansa un motor de căutare, rival al Google

Thumbnail

Apple lucrează în secret la dezvoltarea unui competitor pentru motorul de căutare Google, scrie Financial Times, în timp ce Departamentului Justiției din SUA pare că-şi propune să pedepsească Google pentru monopolul în acest domeniu.

Utilizatorii care au iOS 14, cel mai recent sistem de operare al iPhone, pot observa că Apple generează propriile rezultate atunci când utilizatorii caută ceva pe ecranul de pornire. Iar, dând click pe linkurile rezultatelor căutării, utilizatorii ajung direct către site-ul în cauză, fără să mai treacă prin motorul de căutare al Google sau alt motor de căutare.

"Google este motorul de căutare al iPhone-ului de mai bine de 10 ani", scrie BusinessInsider. Departamentul de Justiţie al SUA acuză compania Google că ar fi Apple cu până la 12 miliarde de dolari printr-un acord, care face acum obiectul cercetării instituţiei antitrust americane.

În cazul în care Departamentul blochează viitoarele înţelegeri de genul, Apple va avea nevoie de un motor de căutare alternativ pentru telefoanele sale.

Nu este prima dată când Apple lasă de înţeles că ar fi interesată de realizarea propriului motoarelor de căutare. În aprilie 2018, compania l-a angajat pe John Giannandrea, fost șef la Google, pentru a lucra la serviciile sale de AI.

De asemenea, Apple postează frecvent joburi vacante pentru rolurile de programatori specializaţi în domeniu, mai scrie FT, citat de BusinessInsider.

Parallax

Vizualizari
862
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri