Redacția StartupCafe.ro

Apple și Google colaborează pentru alertarea utilizatorilor despre dispozitivele de urmărire

Airtag și iPhone

Apple şi Google au anunţat că iPhone-urile şi telefoanele Android actualizate vor afişa alerte care avertizează utilizatorii că există un dispozitiv wireless de urmărire a locaţiei în apropiere, în cazul în care utilizatorul nu ştia că este urmărit şi doreşte să-l oprească, potrivit News.ro, care citează CNBC.

Cele două platforme majore lucrează pentru a remedia dezavantajele dispozitivelor de urmărire wireless, cum ar fi AirTag al Apple, care pot fi utile pentru găsirea obiectelor pierdute sau furate prin afişarea locaţiei lor pe o hartă digitală, dar pot fi şi folosite de către infractori pentru a urmări oamenii.

Dispozitivele iPhone şi Android cu software actualizat vor primi un mesaj care le spune că un tracker Bluetooth „a fost găsit în mişcare cu tine”.

Utilizatorii pot cere ca trackerul să facă un sunet pentru a fi mai uşor de găsit şi să găsească instrucţiuni despre cum să-l dezactiveze.

Când AirTag-urile au fost introduse pentru prima dată de Apple în 2021, au fost primite bine de către utilizatori.

Aceștia pot ataşa dispozitivele mici la chei, la bagaje sau chiar la maşină, permiţându-le să folosească reţeaua globală de dispozitive Apple şi semnalele Bluetooth pentru a localiza rapid obiectele pierdute.

Dispozitivele au fost folosite şi pentru infracţiuni, iar unele victime au spus că le-a fost strecurat un AirTag într-un bar aglomerat pentru a fi urmărite.

De atunci, Apple a colaborat cu Google pentru a integra alerte şi avertismente în iOS şi Android, pentru a reduce utilizarea abuzivă a infracţiunilor.

Alertele care avertizează în mod specific împotriva unui AirTag care călătoreşte cu utilizatorul au fost deja încorporate în Android.

Apple şi Google permit companiilor terţe, cum ar fi Chipolo şi Motorola, să-şi construiască propriile dispozitive. Dar atunci când companiile terţe construiesc aşa-numitele dispozitive de urmărire a dispozitivelor pierdute ”Find My”, acestea trebuie să le creeze conform specificaţiilor Apple şi Google, care vor necesita acum alerte de urmărire nedorită.

Apple şi Google au spus că lucrează împreună pentru a crea o specificaţie publică a industriei pentru aceste tipuri de dispozitive de urmărire Bluetooth, dar, deşi standardul oficial nu este finalizat, ambele companii au implementat alertele în sistemele lor de operare, începând cu iOS 17.5 al Apple, și Android 6.0 și versiunile mai noi.

Parallax

Vizualizari
58
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri