Apple mai cumpără un startup de inteligență artificială cu 200 milioane dolari
Powered By
Adi Iacob

Apple mai cumpără un startup de inteligență artificială cu 200 milioane dolari

Thumbnail

Potrivit CEO-ului Apple, Tim Cook, producătorul de iPhone-uri achiziționează o companie la fiecare două-trei săptămâni. Pe această listă de achiziții tocmai a fost adăugat un startup de inteligență artificială ― Xnor.ai ― pentru care Apple a plătit 200 milioane de dolari.

Xnor.ai este specializat pe tehnologia numită edge-based AI ― un tip de inteligență artificială care rulează algoritmi la nivel local (adică pe dispozitivul pe care este folosit), în loc să se bazeze pe cloud, scrie The Next Web.

Software-ul de recunoaștere a imaginilor dezvoltat de startup-ul american poate rula chiar și pe dispozitivele cu mai puțină putere de procesare. Știm că iPhone-urile nu intră în această categorie, însă Xnor.ai poate ajuta compania să eficientizeze tehnologia folosită în produsele sale. În plus, startup-ul poate ajuta Apple să utilizeze aplicații de inteligență artificială (AI) pe viitoare dispozitive care ar putea avea o putere de procesare relativ mai mică decât un telefon de top ― poate pe niste căști/ochelari inteligenți?

Ali Farhadi, cofondatorul Xnor.ai, a explicat într-un interviu acordat GeekWire anul trecut, că startup-ul deține o platformă pentru IT-iștii care nu sunt familiarizați cu tehnologia AI; aceasta folosește module și biblioteci de tip drag-and-drop care pot rula pe orice dispozitiv.

Farhadi susține că Xnor.ai permite brandurilor să ruleze algoritmi de inteligență artificială "pe orice dispozitiv ― de la un device fără baterii de 2 dolari până la cloud".

Potrivit unui studiu realizat de CBInsights, publicat anul trecut, Apple a condus cursa achizițiilor de startup-uri de inteligență artificială în 2019, cu peste 20 de astfel de afaceri cumpărate.
 

Parallax

Vizualizari
793
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri