Adi Iacob

Apple mai cumpără un startup de inteligență artificială cu 200 milioane dolari

Thumbnail

Potrivit CEO-ului Apple, Tim Cook, producătorul de iPhone-uri achiziționează o companie la fiecare două-trei săptămâni. Pe această listă de achiziții tocmai a fost adăugat un startup de inteligență artificială ― Xnor.ai ― pentru care Apple a plătit 200 milioane de dolari.

Xnor.ai este specializat pe tehnologia numită edge-based AI ― un tip de inteligență artificială care rulează algoritmi la nivel local (adică pe dispozitivul pe care este folosit), în loc să se bazeze pe cloud, scrie The Next Web.

Software-ul de recunoaștere a imaginilor dezvoltat de startup-ul american poate rula chiar și pe dispozitivele cu mai puțină putere de procesare. Știm că iPhone-urile nu intră în această categorie, însă Xnor.ai poate ajuta compania să eficientizeze tehnologia folosită în produsele sale. În plus, startup-ul poate ajuta Apple să utilizeze aplicații de inteligență artificială (AI) pe viitoare dispozitive care ar putea avea o putere de procesare relativ mai mică decât un telefon de top ― poate pe niste căști/ochelari inteligenți?

Ali Farhadi, cofondatorul Xnor.ai, a explicat într-un interviu acordat GeekWire anul trecut, că startup-ul deține o platformă pentru IT-iștii care nu sunt familiarizați cu tehnologia AI; aceasta folosește module și biblioteci de tip drag-and-drop care pot rula pe orice dispozitiv.

Farhadi susține că Xnor.ai permite brandurilor să ruleze algoritmi de inteligență artificială "pe orice dispozitiv ― de la un device fără baterii de 2 dolari până la cloud".

Potrivit unui studiu realizat de CBInsights, publicat anul trecut, Apple a condus cursa achizițiilor de startup-uri de inteligență artificială în 2019, cu peste 20 de astfel de afaceri cumpărate.
 

Parallax

Vizualizari
849
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri