Raluca Abrihan

Apple Card nu va putea fi folosit pentru tranzacţii cu criptomonede

Thumbnail

Apple se pregăteşte de lansarea unui nou produs fintech, Apple Card, care va fi atât un card virtual ―pe iPhone, cât şi unul fizic (din titan, gravat cu laser). Acesta nu va putea fi folosit pentru tranzacţiile cu criptomonede, schimb valutar sau pariuri, scrie Reuters.

Apple Card va fi lansat în colaborare cu Goldman Sachs şi Mastercard. Iar acordul postat pe pagina oficială a Goldman Sachs specifică faptul că acest produs nu va permite anumite tranzacţii precum: cele cu criptomonede, cecuri de călătorie, de schimb valutar, transeferuri de bani între persoane fizice, cumpărarea de bilete la loterie sau pariuri online.

Apple și Goldman nu sunt singurii care interzic achiziționării de criptomonede prin intermediul serviciilor lor de carduri de credit. Mai multe banci americane şi britanice au făcut acelaşi lucru, precum Lloyds Banking Group Plc, Virgin Money, JP Morgan Chase & Co și Citigroup care au interzis astfel de achiziții, anul trecut, în special din cauza volatilităţii acestor monede.

Șeful Apple, Tim Cook, a confirmat că noul produs fintech al companiei, Apple Card, va fi lansat în această lună.

Diferența față de cardurile obișnuite este că Apple Card nu va utiliza un numărul tradițional de 16 cifre, codul CVV sau data de expirare ca informații de identificare. În schimb, va genera aceste numere aleatoriu în timpul fiecărei tranzacții pentru a crește nivelul de siguranță. 

De asemenea, aceste informații de identificare vor fi generate pe dispozitiv, iar Apple promite că Goldman Sachs (creditorul) nu va putea vedea unde își fac utilizatorii cumpărăturile, ce cumpără sau câți bani au cheltuit.

Parallax

Vizualizari
667
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri