Denisa Crăciun

S-a lansat aplicația de travel România Atractivă

turism

S-a lansat aplicația mobilă de travel România Atractivă, care oferă informații despre obiectivele turistice din țară și poate fi accesată începând de joi, 16 mai, atât de turiști români, cât și străini.

Aplicația oferă utilizatorului opțiunea de a-și personaliza călătoriile pentru a descoperi obiective de turism cultural din patrimoniul României. Aplicația mobilă de travel este disponibilă gratuit. De asemenea, pot fi accesate mai multe informații și pe website-ul romania-atractiva.ro.

Toate tehnologiile folosite de aplicație sunt de tip open source, dar sistemul de management de conținut este o soluție românească, dezvoltată de compania Eventya, parte din Asocierea care a implementat acest proiect.

Aplicația a fost lansată în cadrul unui program ce include 12 rute turistice care străbat țara, cu 275 de obiective de vizitat care sunt prezentate în platforma multimedia România Atractivă și care, până în 2026, vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică, se arată într-un comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Programul cu o valoare de 36.356.328,86 lei  este parte a Componentei 11 – Turism și Cultură, Investiția 1 – Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, Jalonul 332 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Programul este coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și are 211 beneficiari direcți (custozii obiectivelor culturale de vizitat).

Platforma România Atractivă se bazează pe conținut video, foto, tur virtual, animații, reconstrucții 3D, ghiduri audio, texte și recenzii. Aceasta furnizează informații despre tematicile rutelor existente și obiectivele incluse în acestea.

Aplicația integrează serviciul Google Maps, iar utilizatorii își pot crea o rută proprie sau pot combina obiective din cele 12 rute tematice predefinite.

Utilizatorul își poate face și Traseul meu, adăugând obiectivele favorite. Prin selectarea anumitor obiective din pagina Traseul meu, aplicația generează utilizatorului o rută optimă pe hartă cu respectivele obiective. Totodată, i se cere utilizatorului permisiunea de a i se citi locația GPS pe durata folosirii aplicației mobile. Dacă utilizatorul acceptă, toate listele de obiective vor fi sortate în funcție de distanța sa până la obiectiv, în ordine crescătoare, iar în cazul unei căutări, obiectivele vor fi sortate după același criteriu.

Parallax

Vizualizari
307
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri