Adi Iacob

VIDEO Android Auto: Aplicația care folosește telefoanele pietonilor pentru a evita accidente

Thumbnail

Serviciile precum Android Auto și Apple CarPlay au fost concepute pentru ca șoferii să nu mai folosească telefoanele în timp ce conduc. Acum, o echipă de IT-iști a dezvoltat un concept de aplicație care folosește smartphone-urile pentru a detecta pietonii din apropiere în timpul mersului.

Aplicația VisibleZone este proiectată pentru a detecta și prezice (folosind inteligența artificială) când un pieton din apropiere va sări în calea mașinii, scrie 9to5google.com. Aplicația utilizează telefonul șoferului conectat la Android Auto și telefoanele pietonilor din apropiere pentru a stabili locația fiecarui utilizator. 

Cu toate acestea, VisibleZone a întâmpinat câteva probleme în ceea ce privește implementarea. Cel mai mare impediment pentru acest serviciu este nevoia ca atât persoana care folosește aplicația pe Android Auto, cât și fiecare pieton, să aibă aplicația instalată.

Din fericire, există soluții care ar putea ajuta la integrarea serviciului în mai multe aplicații. Publicația Android Police susține că Google ar putea integra această caracteristică în sistemul de operare Android. Dar chiar și așa, aplicația nu ar putea detecta pietonii care folosesc alte sisteme de operare ― precum iOS.

VisibleZone putea fi o caracteristică de siguranță excelentă și în teorie, ar putea funcționa mai bine decât soluțiile existente pe bază de camere video sau radare. Între timp, aplicația rămâne în stadiul de concept.

Parallax

Vizualizari
7177
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri