Adi Iacob

Aplicația prin care publicul poate să mixeze live muzica la concerte

Thumbnail

Un startup din Marea Britanie a dezvoltat o aplicație care permite utilizatorilor să controleze și să personalizeze ceea ce aud la concertele live. Practic, fanii din public pot, în timp real, să aleagă ce instrument ascultă sau să mixeze sunetele pe smartphone-urile lor, selectând ce instrumente se aud mai tare, mai încet sau deloc. 

Sunetul instrumentelor live sunt transmise din culise prin intermediul semnalelor radio către dispozitive și apoi sincronizate — ceea ce înseamnă că nu există delay între ceea ce se întâmplă pe scenă și aplicație, potrivit BBC.

Tehnologia startup-ului britanic Peex este testată de companie turneul în cadrul turneului lui Elton John, care a început în 4 septembrie în Salt Lake City. Graham Tull, CTO la Peex, spune că echipa sa a lucrat cu Elton John în ultimii patru ani, în încercarea de a revoluționa modul în care fanii ascultă muzică live, scrie VentureBeat.

Cum funcționează

Aplicația Peex Live poate fi descărcată pe dispozitive iOS sau Android, fiind apoi asociată prin bluetooth cu dispozitivul Peex rX — care este un medalion rotund care se poartă în jurul gâtului, conectat la niște căști.

Thumbnail
(Sursa foto: Facebook - PEEX)

 

Tehnologia patentată de Peex permite fanilor să creeze propriul lor mix din sunetul transmis pe 5 canale. În același timp, utilizatorii vor auzi și zgomotul ambiental al mulțimii prin căști, păstrând farmecul actului artistic live, potrivit lui Graham Tull.î

  • Testează aici tehnologia Peex — apasă butonul Play pentru a asculta "Demo Track - Saturday Night's Alright (For fighting)" și controlează instrumentele pe care le auzi

Unul dintre lucrurile interesante ale tehnologiei Peex este că telefonul utilizatorului servește doar ca mecanism de control. Tehnologia startup-ului nu folosește telefonul pentru a trimite sunetul în căști, pentru că acest lucru ar consuma bateria dispozitivului și ar apărea diferențe între sunetul de pe scenă și cel din smartphone (delay). 

Fanii folosesc telefonul doar pentru a controla diferitele canale, iar dacă bateria telefonului moare, atunci sistemul va rămâne cu ultima setare a utilizatorului și muzica se va auzi în continuare prin căști.

"Am conceput bateria (n.r. dispozitivului Peex rX) pentru sesiuni care ar putea dura 7 sau 8 ore, în cazul în care ești la un eveniment precum un festival de muzică”, a spus directorul tehnic al startup-ului.
 

Parallax

Vizualizari
295
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri