Claudiu Zamfir

Gratuități complete la aplicația românească Pago, pentru înlesnirea plăților de acasă, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19

Thumbnail

Românii de la Pago oferă utilizatorilor, timp de cel puțin 30 de zile, acces gratuit la toate funcționalitățile aplicației de gestionare a finanțelor personale de pe telefon, pentru a înlesni plățile de acasă, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus COVID-19.
 
Aplicația pentru plăți, care a ajuns la 2 milioane de facturi plătite și peste 135.000 de utilizatori în România, va fi disponibilă gratuit pentru orice fel de plăți, timp de 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii - a anunțat joi startup-ul românesc, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Astfel, utilizatorii Pago actuali și cei viitori vor putea realiza un număr nelimitat de plăți, fără a necesita activarea unui abonament cu plată. Obiectivul este de a ajuta utilizatorii să evite aglomerațiile și plățile cash, care le pot pune sănătatea în pericol, în contextul răspândirii virusului COVID-19.
 
În acest moment, aplicația permite plata facturilor către peste 260 de furnizori de utilități locali și naționali (aproximativ 95% dintre furnizorii din România), plata taxelor și impozitelor locale prin integrarea cu ghiseul.ro, reîncărcări de credit pe mobil, realizarea de asigurări RCA și de călătorie și realizarea de donații către 15 ONG-uri din România.  

„Pago a fost creat pentru a evita statul la cozi și pentru a simplifica plata facturilor, asigurărilor, reîncărcărilor de credit pe mobil, a taxelor și impozitelor. În acest moment, știm că statul la cozi ne poate afecta și sănătatea. Simțim că este de datoria noastră să facem tot ce putem pentru a minimiza răspandirea virusului COVID-19.

De aceea, am hotărât să eliminăm nevoia unui abonament cu plată pentru utilizarea unor funcționalități ale aplicației. Sperăm că, astfel, cât mai mulți oameni, mai ales cei aflați la risc de îmbolnăvire, vor evita statul la coadă și vor trece cu bine peste această perioadă. Pe această cale, invităm utilizatorii Pago să folosească aplicația și pentru realizarea plăților necesare pentru cei mai în vârstă, care altfel ar trebui să se deplaseze în colectivitate”, a declarat Adrian Cighi, co-fondator Pago.
 
 

Ce trebuie să știe utilizatorii Pago:

În perioada menționată toți utilizatorii vor beneficia de aplicație gratuit, fără limită la plăți de facturi, suspendându-se în perioada menționată pragul de 5 facturi sau limitările pentru anumite funcționalități (ex. plata de taxe și impozite) pentru care ar fi fost necesară activarea unui abonament Premium sau Nelimitat.
 
Utilizatorii care au activat deja un abonament cu plată sau o perioadă de încercare gratuită vor primi automat o extindere cu numărul de zile aferent – 30 de zile inițial sau mai mult, în cazul în care această periodă va fi prelungită ulterior.
 

  • Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play (pentru telefoanele cu sistemul de operare Android) și App Store (pentru iPhone).

Pago, desemnată fintech-ul anului 2019, în România, este aplicația pentru plata tuturor facturilor de utilități, dintr-un singur cont.

Dezvoltată în parteneriat cu Visa, oferă posibilitatea conectării a peste 250 de furnizori din România, după care informațiile despre facturi și plați se actualizează automat în aplicație, cele scadente sunt disponibile într-un singur ecran, gata pentru plata cu un singur click - recordul până acum a fost 33 de facturi plătite în 28 de secunde, cu o singură confirmare.

Toate detaliile, cum ar fi cele de plată, personale sau cele necesare pentru preluarea facturilor de la furnizori sunt salvate în siguranță, ceea ce reduce plata facturilor la doar câteva secunde în fiecare lună.  
 
Utilizatorii mai pot folosi Pago pentru plata taxelor și impozitelor locale, reîncărcări de cartelă, mai multe tipuri de asigurări și pentru a dona către 15 ONG-uri din România.

Aplicația a fost lansată în România în 2017, este folosită lunar de peste 120.000 de utilizatori și urmează să fie lansată în alte câteva țări, dintre care primele vor fi Polonia și Croația. Mai multe detalii sunt disponibile la www.pago.ro.

Parallax

Vizualizari
2490
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri