Adi Iacob

O aplicație de editare video bazată pe inteligență artificială a obținut o finanțare de 1,5 milioane dolari

Thumbnail

Creșterea consumului de conținut video în mediul online — pe platforme precum YouTube, Facebook sau TikTok — duce și la creșterea cererii de sofware-uri pentru crearea acestui tip de conținut. Un startup din Belarus, care a creat o aplicație mobilă de editare video bazată pe un tip de inteligență artificială — Vochi — a obținut investiții în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Runda de finanțare a fost condusă de Genesis Investments (din Ucraina), scrie TechCrunch. Investiția actuală vine după o finanțare (seed) atrasă de Vochi în aprilie 2019 de la Bulba Ventures, unde Ilya Lesun, fondatorul și CEO-ul startup-ului, a lucrat anterior ca analist.

Cu ajutorul unui algoritm de segmentare video bazat pe tehnologia numită "computer vision", aplicația permite utilizatorilor să aplice efecte asupra obiectelor individuale din videoclipuri.

  • Domeniul Computer Vision studiază dezvoltarea de metode si sisteme computaționale capabile să perceapă lumea din imagini și înregistrări video într-un mod inteligent, cât mai apropiat modului de percepție uman. 

„Pe măsură ce producția și consumul de conținut pe mobil cresc, există și o cerere din ce în ce mai mare de instrumente pentru crearea de conținut”, a spus unde Ilya Lesun.

Parallax

Vizualizari
458
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri