O aplicație de editare video bazată pe inteligență artificială a obținut o finanțare de 1,5 milioane dolari
Powered By
Adi Iacob

O aplicație de editare video bazată pe inteligență artificială a obținut o finanțare de 1,5 milioane dolari

Thumbnail

Creșterea consumului de conținut video în mediul online — pe platforme precum YouTube, Facebook sau TikTok — duce și la creșterea cererii de sofware-uri pentru crearea acestui tip de conținut. Un startup din Belarus, care a creat o aplicație mobilă de editare video bazată pe un tip de inteligență artificială — Vochi — a obținut investiții în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Runda de finanțare a fost condusă de Genesis Investments (din Ucraina), scrie TechCrunch. Investiția actuală vine după o finanțare (seed) atrasă de Vochi în aprilie 2019 de la Bulba Ventures, unde Ilya Lesun, fondatorul și CEO-ul startup-ului, a lucrat anterior ca analist.

Cu ajutorul unui algoritm de segmentare video bazat pe tehnologia numită "computer vision", aplicația permite utilizatorilor să aplice efecte asupra obiectelor individuale din videoclipuri.

  • Domeniul Computer Vision studiază dezvoltarea de metode si sisteme computaționale capabile să perceapă lumea din imagini și înregistrări video într-un mod inteligent, cât mai apropiat modului de percepție uman. 

„Pe măsură ce producția și consumul de conținut pe mobil cresc, există și o cerere din ce în ce mai mare de instrumente pentru crearea de conținut”, a spus unde Ilya Lesun.

Parallax

Vizualizari
350
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri