Raluca Abrihan

Firmele IT româneşti: Strategia națională pentru inteligenţa artificială trebuie să includă măsuri care să actualizeze curricula școlară

Thumbnail

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii spune că susţine strategia națională pentru Inteligență Artificială, anunţată recent de ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, dar subliniază că o astfel de strategie trebuie să includă măsuri concrete prin care curricula școlară să fie actualizată și adaptată evoluției tehnologice a societății.

Conform unui raport recent al companiei de consultanță McKinsey Global Institute, Inteligența Artificială poate spori productivitatea economică globală cu peste 13 trilioane de dolari până în 2030, potrivit anunţului făcut de ANIS. Acest lucru se traduce printr-o creștere anuală a productivității economice de 1,2%. Se așteaptă ca Inteligența Artificială să aibă un impact major în automatizarea muncii și în dezvoltarea de produse și servicii inovatoare. Totuși, la nivel național, rezultatele adoptării AI se vor resimți în timp la nivel macroeconomic .

“Ne bucurăm să aflăm că România se va alătura țărilor care consideră investițiile în tehnologie un element strategic în stimularea economiei și îmbunătățierea vieții oamenilor. Inteligența Artificială va schimba modul în care vom lucra, colabora și trăi în viitor. ANIS susține dezvoltarea AI și este un partener de încredere, o parte activă în discuțiile cu reprezentanții Guvernului în crearea unei strategii naționale pentru Inteligență Artificială”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

În același timp, ANIS este de părere că strategia națională pentru AI trebuie să includă măsuri concrete prin care curricula școlară să fie actualizată și adaptată evoluției tehnologice a societății.

“Credem cu tărie că, pe lângă strategia pentru Inteligenta Artificială, România are nevoie imediată de accelerarea digitalizării serviciilor publice și conectarea electronică a instituțiilor ce deservesc cetățenii și companiile”, a adăugat Gabriela Mechea.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu a declarat, ieri, că România va adera la Recomandările OCDE privind Inteligența Artificială, fiind singura țară europeană non-membră a organizației care aderă la acestea, a declarat miercuri Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, potrivit Mediafax.

Parallax

Vizualizari
462
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri