Claudiu Zamfir

Americanii urmează să arunce pe piață aproape 7 miliarde dolari pentru startup-uri de inteligență artificială și alte companii tech

dolari-dreamstime.

Una dintre cele mai influente firme de investiții din Silicon Valley, Andreessen-Horowitz, plănuiește să lanseze noi fonduri de până la 7 miliarde de dolari pentru startup-uri și companii de tehnologie în expansiune, inclusiv în domeniul inteligenței artificiale, potrivit unor surse citate de presa internațională.

Potrivit Axios, până la 3,5 miliarde de dolari vor merge către cel de-al patrulea fond de investiții growth destinat companiilor aflate în portofoliul Andreessen-Horowitz.

Restul va alimenta două noi fonduri de investiții pentru startup-uri de inteligență artificială (pentru infrastructuri AI și pentru aplicații de AI), un fond pentru gaming și un fond de investiții denumit „American dynamism”. Acesta din urmă va susține companii care dezvoltă tehnologii în apărare și fabricare, relatează Reuters.

De asemenea, în 2025, Andreessen-Horowitz va strânge capital nou pentru investiții în companii de crypto și biotehnologii, conform Bloomberg.

Fondată în 2009, de Marc Andreessen și Ben Horowitz, compania de investiții Andreessen-Horowitz este cunoscută pentru investițiile sale în companii ca  Facebook, Twitter, Airbnb, Skype, Coinbase, Databricks, Roblox.

Parallax

Vizualizari
235
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri