Redacția StartupCafe.ro

Amazon vrea să ofere asistentul virtual Alexa, cu inteligență artificială generativă, pe bază de abonament

Aplicația Amazon Alexa pe iPhone

Gigantul american ar vrea să lanseze o versiune actualizată a asistentului virtual Alexa, cu inteligență artificială generativă, care să funcționeze pe bază de abonament lunar, potrivit News.ro, care citează CNBC.

Amazon va lansa o versiune mai conversaţională a Alexa mai târziu anul acesta, poziţionând serviciul pentru a concura mai bine cu noii chatboţi alimentaţi de inteligenţă artificială de la companii precum Google şi OpenAI, potrivit unor două surse familiare cu problema, care au cerut să nu fie numite pentru că discuţiile au fost private.

Abonamentul Amazon pentru Alexa nu va fi inclus în oferta Prime de 139 dolari pe an, iar Amazon nu a stabilit încă preţul, a spus o sursă.

Amazon a refuzat să comenteze planurile sale pentru Alexa.

Business Insider a relatat pentru prima dată despre planurile Amazon de a moderniza Alexa şi de a lansa un nou plan de abonament cu plată în 2024.

Fostul vicepreşedinte senior pentru dispozitive şi servicii al Amazon, David Limp, a declarat pentru The Verge, în septembrie, că se ia în considerare taxarea pentru o versiune mai puternică a asistentului.

Cei care au lucrat în echipa Alexa o descriu ca pe o idee grozavă care poate să fi fost lansată prea devreme şi că va fi greu să facă senzaţie. Există provocarea de a găsi ingineri talentaţi pentru AI, întrucât OpenAI, Microsoft şi Google recrutează din acelaşi grup de academicieni şi talente tehnologice. În plus, sarcinile de lucru AI generative sunt costisitoare din cauza hardware-ului şi puterii de calcul necesare.

O sursă a estimat costul utilizării AI generative în Alexa la 2 cenţi per interogare şi a spus că un preţ de 20 dolari a fost menţionat la nivel intern. Un altul a sugerat că ar trebui să fie într-o sumă de dolari de o singură cifră, ceea ce ar subcota alte oferte de abonament.

Parallax

Vizualizari
92
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 976
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri