Adi Iacob

Amazon transformă sarcinile angajaților în jocuri video pentru a face munca "distractivă"

Thumbnail

Compania de comerț electronic Amazon are o nouă strategie pentru a face munca mai "distractivă": transformă sarcinile angajaților într-un joc video. 

Amazon a început să instaleze ecrane lângă posturile de lucru ale muncitorilor, pe care sunt afișate jocuri simple cu nume precum PicksInSpace, Mission Racer și CastleCrafter, scrie The Verge. Mișcările angajaților, precum ambalarea produselor, sunt transformate în mișcări virtuale în joc. Deci, cu cât un angajat ia mai repedede un produs și îl plasează într-o cutie, de exemplu, cu atât mai repede se va mișca o mașină în jurul unei piste virtuale.

Reprezentanții Amazon spun că jocurile fac munca mai puțin obositoare, dar, de asemenea, încurajează productivitatea prin intermediul competiției dintre muncitorii.

Angajații pot alege dacă doresc să participe, iar până în prezent astfel de ecrane au fost instalate în cinci depozite din Statele Unite și Marea Britanie, scrie The Washington Post. În unele depozite, managerii recompensează angajații care obțin scoruri mari cu Amazon "swag dollars". Aceasta este o monedă a companiei pe care muncitorii o pot cheltui pe produse marca Amazon.

Acest concept este cunoscut sub numele de gamificare și este o tactică adesea folosită de companii pentru a crește interesul clienților sau angajaților.

De exemplu, aplicațiile de ride-hailing precum Uber sau Lyft stabilesc în mod regulat obiective pentru șoferi, cum ar fi efectuarea unui anumit număr de călătorii într-o săptămână, pentru a încuraja șoferii să lucreze mai mult. Un alt exemplu sunt aplicațiile de sănătate, de obicei pre-instalate pe smartphone-uri, care îi încurajează pe utilizatori să îndeplinească anumite obiectivele zilnice - precum un număr de pași.
 

Parallax

Vizualizari
1212
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri