Claudiu Zamfir

Cea mai mare achiziție în IT-ul american pe 2020: 21 miliarde dolari pentru un producător de chip-uri

Thumbnail

Un mare producător american de chip-uri pentru industrie va cumpăra o companie rivală, valoarea tranzacției ridicându-se la aproape 21 de miliarde de dolari, cea mai mare din business-ul american de IT pe anul 2020, conform Reuters.

Compania de semiconductori Analog Devices, cu sediul la Norwood, statul american Massachusetts, a anunțat, luni, oficial, că a ajuns la un acord definitiv pentru achiziționarea firmei rivale Maxim Integrated, cu sediul la San Jose, California. Tranzacția, care se va realiza în acțiuni, vizează impulsionarea producției de chip-uri pentru tehnologii 5G și industria auto.

Astfel, valoarea combinată a companiei rezultate din achiziție va fi de 68 de miliarde de dolari.

Compania de tehnologie Analog Devices a fost fondată în anul 1965, la Cambridge, Massachusetts, de doi ingineri americani: Ray Stata și Matthew Lorber, absolvenți ai MIT - institutul de tehnologie din oraș, cel mai important din lume la ora actuală.

În anul 2017, productorul de semiconductori a avut venituri de 6,2 miliarde de dolari. Compania are 16.000 de angajați. printre aceștia se numără și un inginer român, Petre Minciunescu, care lucrează de 20 de ani la Analog Devices. Într-o lucrare postată pe site-ul companiei se arată că inginerul român a absolvit Institutul Politehnic București (1988) și și-a făcut doctoratul la Politecnico di Torino.

De partea cealaltă, compania Maxim Integrated a fost fondată în anul 1983 la San Jose, California, de către Jack Gifford. În anul 2019, a obșinut venituri de 2,3 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
3011
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri