Claudiu Zamfir

Prețul Bitcoin: Prăbușirea a condus la pierderi de joburi în startupuri de criptomonede

Thumbnail

O serie întreagă de startupuri, promițătoare altădată, din domeniul criptomonedelor, care se lăudau cu afaceri de miliarde de dolari anul trecut, au ajuns să concedieze masiv personal în 2018, pe fondul scăderii puternice suferite de Bitcoin, care a antrenat scepticismul investitorilor în domeniul crypto.

În 2018, Bitcoin a scăzut de la un vârf de peste 16.600 de dolari în ianuarie la crca 3.600 de dolari în decembrie, după ce în 2017 se dusese pânî la 20.000 de dolari.

Thumbnail
Sursa: Coinbase.com

Potrivit TechCrunch.com, prăbușirea a antrenat reduceri de activitate și concedieri de personal în startupuri promițătoare până acum, în domeniul crypto:

  • Bitmain, un furnizor de hardware pentru mining de criptomonede, este cea mai recentă victimă.  Startupul se pregătea să se listeze pe bursa de la Hong Kong, dar săptămâna aceasta s-a văzut nevoită să recunoască public că face reduceri personal, în China. De asemenea, startupul chinez și-a închis centrul de dezvoltare pe care îl deschisese recent în Israel și unde avea 23 de angajați. În prezent, Bitmain are cel puțin 2.000 de angajați, în creștere de la 250 cât avea în 2016, potrivit PitchBook. Startupul a avut o creștere foarte mare, lăudându-se cu venituri de 2,5 miliarde de dolari în anul 2017.
  • Huobi Group, o platformă de tranzacționare de criptomonede din Beijing, cu 1.000 de angajați, începe disponibilizările de personal, potrivit publicației South China Morning Post.
  • Consensys, un startup pe crypto de la New York, care avea 1.200 de angajați, a disponibilizat 13% din personal. Compania incubează și investește în aplicații de crypto construite pe blockchainul Ethereum.
  • Steemit, o aplicație blockchain de recompensare a creatorilor de conținut pe internet, a concediat 70% din personal în urmă cu câteva zile, invocând condiții de piață nefavorabile. Platforma de blogging și social network Steemit a fost fondată în martie 2016 de Ned Scott și Dan Larimer, acesta din urmă fiind un antreprenor american foarte activ în afacerile cu criptomonede.
Parallax

Vizualizari
6102
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri