Raluca Abrihan

Mai multe vedete YouTube, supărate pe noile politici de verificare ale platformei. Ce se schimbă

Thumbnail

YouTube a anunţat că face câteva modificări în ceea ce priveşte sistemul de verificare al canalelor de pe platformă, ceea ce aduce nemulţumiri în rândul câtorva vedete . Cum explică YouTube nevoia nouluit regulament.

Potrivit noului regulament publicat de blogul Google, “doar canale cu o mare vizibilitate, care au o nevoie clară de dovadă a autenticității” vor fi verificate şi marcate ca atare, adică vor mai avea pe pagina checkmark -ul (bifa) care atestă că sunt verificate.

”În conformitate cu cerințele noastre actuale de eligibilitate, canalele cu peste 100.000 de abonați pot fi verificate indiferent de necesitatea dovezii de autenticitate. Acest lucru a funcționat bine când YouTube era mai mic, dar pe măsură ce YouTube a crescut și ecosistemul a devenit mai complex, am avut nevoie de un nou mod de a verifica identitatea canalelor și de a ajuta utilizatorii să găsească canalul oficial pe care îl caută.

Noile noastre criterii prioritizează verificarea canalelor proeminente care au o nevoie clară de dovadă de autenticitate. Analizăm o serie de factori pentru a determina dacă un canal îndeplinește aceste criterii, precum:

autenticitate: Dacă acel canal aparţine creatorului declarat în pagină, artistului sau companiei pe care pretinde că o reprezintă

vizibilitate: Dacă acel canal este recunoscut pe scară largă în afara YouTube și are o prezență puternică online? Şi dacă este un canal popular care are un nume foarte asemănător cu multe alte canale?

Noile criterii se vor aplica pentru toate canalele. Canalele care îndeplinesc noile cerințe nu mai trebuie să se aplice; vom aplica automat noua politică de verificare”, a mai anunţat YouTube.

Cu alte cuvinte, compania susţine că a fost nevoie de acestă nouă modalitate de verificare a celor care postează conţinut în special pentru că ecosistemul platformei s-a extins considerabil în ultima perioadă şi a devenit tot mai complex.

Însă mulţi dintre cei care au canale YouTube cu mulţi abonaţi şi care au pierdut statutul de ”canal verificat” s-au arătat indignaţi de noua politică a companiei.

”Fac YouTube de peste 5 ani, postez două videclipuri pe săptămână, am 950.000 de abonaţi, iar YouTube mă anunţă pe email că de astăzi canalul meu a trecut la categoria neverificat, pentru că ecusonul de verificat se va aplica doar canalelor foarte cunoscute cu un număr mai mare abonaţi”, spune Sierra Schultzzie, una dintre vedetele YouTube-ului, citată de BBC.

Printre vedetele care şi-au postat nemulţumirile pe reţelele de socializare legat de aceste modificări se numără cei care au canalele: Pro Fornite gamer Kiwiz (2,3 milioane de abonaţi), Jake Paul, Infinite (12,5 milioane de abonaţi), notează BusinessInsider.

Thumbnail
Thumbnail

 

Parallax

Vizualizari
2572
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri