Raluca Abrihan

YouTube Kids se lansează şi în varianta de site web. Cu ce noutăţi mai vine platforma

Thumbnail

YouTube Kids, platforma cu video-uri pentru copii, lansează şi varianta de site web, în prezent existând doar varianta de aplicaţie de mobil, şi aduce câteva noutăţi pentru părinţii care vor să gestioneze conţinutul video pe care să-l urmărească cei mici.

Aplicaţia YouTube Kids a fost lansta în România în luna februarie. Într-o postare pe blogul companiei, Google anunţă că în această săptămână va lansa si varianta web a platformei.

Mai mult, aplicaţia vine cu update-uri care vor permite părinţilor să selecteze conţinutul în funcţe de categoria de vârstă, astfel:

  • Preșcolari (pentru copii cu vârste de până în 4 ani) este o categorie concepută pentru a permite copiilor să urmărească videoclipuri care promovează creativitatea, jocul, învățarea și explorarea.
  • Tineri (5-7 ani) este concepută pentru a permite copiilor să-și exploreze interesele și să caute o mare varietate de subiecte, inclusiv cântece, desene animate, meșteșuguri și multe altele.
  • Cei mai mari (8-12 ani) este concepută pentru a permite copiilor cu o oarecare independență să caute și să exploreze videoclipuri, jocuri, vlog-uri despre familie, știință și multe altele.

Copiii găsesc pe YouTube Kids toate video-urile preferate, de la desene animate și cântecele pentru copii la conținut educațional și răspunsurile la întrebările pe care și le pun despre natură, știință și lumea care ne înconjoară.

Aplicația YouTube Kids este disponibilă gratuit și poate fi utilizată pe telefon, tabletă sau ecrane TV, utilizând Chromecast, Apple TV, console de jocuri sau televizoare smart. Localizarea YouTube Kids înseamnă, dincolo de meniuri în limba română, și un algoritm care are în vizor conținutul local, de la recomandări la rezultatele căutărilor. Copii pot urmări aventurile personajelor preferate din desenele animate de la Cartoon Network România sau Boomerang România, asculta cântecele de la TraLaLa sau Cantece Gradinita, învăța cu personajele BabyRiki sau cu Paxi, personajul creat de European Space Agency pentru a-i ajuta pe copii să descopere natura și universul.

Cele mai importante caracteristici ale aplicației YouTube Kids:

  • Conținut dedicat familiei: Aplicația este creată special pentru familie. YouTube Kids oferă un mediu dedicat familiei, unde copii pot să dea frâu curiozității și imaginației, folosind canale și playlist-uri organizate pe 4 categorii: emisiuni, muzică, învățare, explorează.

  • Selecții ale partenerilor: Copiii pot explora numeroase canale selectate, pe numeroase teme, de la artă și lucru manual la muzică, sport, învățare și multe altele. Părinții pot alege cu ușurință la care dintre aceste selecții și teme să aibă acces copiii lor.

  • Ușurință în utilizare: YouTube Kids are imagini mari, design colorat și butoane vizibile ușor, ca să le fie mai ușor celor mici să o utilizeze. Când părinții deschid pentru prima dată aplicația află cum YouTube Kids filtrează și recomandă conținut.

  • Conținut aprobat de părinți: Aplicația YouTube Kids cuprinde o serie de instrumente care să-i ajute pe părinți să administreze experiența celor mici. Modul „Conținut aprobat” permite părinților să selecteze video-urile și canalele care să fie disponibile copiilor. De asemenea, este foarte ușor pentru părinți să aleagă manual ce video-uri și canale să excludă. Părinții pot alege dacă permit sau copiilor să realizeze căutări în aplicație.

  • Timpul de vizionare: Aplicația are integrat un temporizator, astfel încât părinții pot limita timpul de vizionare al copiilor în aplicație. De exemplu, pot stabili ca o sesiune de vizionare să nu depășească 30 de minute. Aplicația îî va spune copilului când sesiunea s-a terminat.

YouTube Kids folosește un sistem care are ca scop asigurarea unui mediu „family friendly”, însă nici un sistem nu este perfect. În cazul în care părinții găsesc un video care le ridică semne de întrebare, îl pot raporta foarte ușor. În acest mod pot ajuta la îmbunătățirea platformei și crearea unui mediu propice pentru cei mici.

Aplicația YouTube Kids a fost lansată în februarie 2015, iar în prezent este disponibilă în 60 de țări la nivel global (inclusiv România) .

Parallax

Vizualizari
886
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri