Adi Iacob

YouTube introduce funcția "Stories" – videoclipuri care se șterg automat după 7 zile

Thumbnail

Acum un an, YouTube a lansat funcția "Reels", rebranduită la scurt timp ca "YouTube Stories". După modelul implementat de Snapchat, adoptat apoi și de alte aplicații de socializare precum Instagram, Facebook sau WhatsApp, "Stories" sunt fotografii şi videoclipuri prezentate într-un format slideshow, care se șterg automat după 24 de ore (7 zile în cazul YouTube).

Deși inițial a fost disponibilă numai pentru creatorii de conținut selectați de YouTube, în iunie, reprezentanții platformei online au spus că vor introduce noua caracteristică tuturor creatorilor cu peste 10.000 de abonați, mai târziu în acest an, scrie TechCrunch. Și în acest weekend au facut asta.

YouTube oferă utilizatorilor acces la noile instrumente, care includ funcții de decorare a clipurilor video cu text, filtre și stickere.
 

Caracteristica este inspirată de aplicațiile rivale cum ar fi Snapchat și Instagram - cu excepția faptului că, în cazul YouTube, Stories-urile dispar după 7 zile, în loc de 24 de ore.

Ideea din spatele YouTube Stories este de a oferi creatorilor o modalitate ușoară de a se conecta cu fanii lor, în timp ce aceștia se pregătesc să lanseze noi videoclipuri pe platformă. 

O bună parte din creatorii de conținut din prezent nu se mai așează pur și simplu în fața unei camere video și vorbesc - ci creează conținut profesional care necesită editare și multă muncă înainte de publicare, în cea mai mare parte. 

Stories permit creatorilor YouTube să țină legătura cu fanii în acest timp, în care pregătesc noi videoclipuri sau în timp ce se află în mișcare, oferind acces în spatele scenei și posibilitatea de a viziona procesul de creare.

Thumbnail
Thumbnail

 

Parallax

Vizualizari
1053
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri