Raluca Abrihan

Un furnizor de soluţii eCommerce, prezent şi în România, primeşte o investiţie de 140 milioane dolari de la SoftBank

Thumbnail

VTEX, furnizor global al platformei unificate de comerț cu operațiuni în 28 de țări, a atras o rundă de investiții de 140 de milioane de dolari de la fondul SoftBank, din America Latină, în colaborare cu Gávea Investimentos și Constellation Asset Management.

Compania este prezentă de doi ani şi pe piaţa din România

Cu ajutorul acestei investiții, VTEX își va continua dezvoltarea și expansiunea la nivel global și va continua să își îmbunătățească soluțiile de tip cloud commerce pe care le oferă.

„În ultimii 4 ani, ne-am axat pe construirea unei platforme care să permită dezvoltarea comerțului la nivel global prin unificarea operațiunilor clienților noștri online și offline”, spune Mariano Gomide, cofondator și co-CEO la VTEX. „În tot acest timp, am deschis birouri în SUA și în UE și ne-am consolidat prezența în America Latină. Aceasta investiție făcută de SoftBank și partenerii săi validează dedicarea noastră de a oferi o platformă de comerț unificată, scalabilă, securizată și globală.”La începutul anului 2019, VTEX a achiziționat UniteU, o platformă de ecommerce cu sediul în SUA. „Achiziționarea UniteU a fost doar primul pas al unei expansiuni responsabile și consistente a VTEX în SUA. Avem planuri mari să accelerăm extinderea la nivel global și în direcția inovării de produs”, mai spune Mariano Gomide.

VTEX oferă soluții de comerț la nivel global pentru 2.500 de branduri, printre care Levi’s, Sony, Walmart, L’Oréal și Motorola. Printre inovațiile companiei se află tehnologia patentată de plată online fără parolă, sigură și intuitivă, numită SmartCheckout™, o rețea arhitecturală de microservicii pentru a furniza fără probleme actualizări continue, și VTEX IO, arhitectura de dezvoltare fără servere care permite clienților producerea de aplicații web scalabile,  gata pregătite pentru producție, destinate comerțului global fără necesitatea unei infrastructuri complexe. 

Parallax

Vizualizari
324
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri