Claudia Timis

Ce avantaje oferă conținutul video unui business. De ce e bine să fii cu afacerea și pe Youtube

Thumbnail

YouTube este al doilea cel mai mare motor de căutare după Google. Tocmai de aceea și statisticile arată că una dintre cele mai populare activități de pe internet o reprezintă chiar consumul de conținut video. Aproximativ 60% dintre utilizatorii platformei YouTube folosesc acest tip de conținut pentru a-i ajuta pe aceștia în decizia de cumpărare (conform ThinkwithGoogle).

Peste jumătate din numărul de vizualizări se înregistrează de pe dispozitivele mobile, iar aproape 23% dintre aceste filmulețe încărcate în platformă sunt urmărite cu scopul de a dobândi cunoștințe noi.

De aceea voi reda ulterior câteva argumente pentru care orice afacere ar trebui să genereze conținut video și să aibă un canal de YouTube:

  • În medie, rata de retenție a utilizatorilor într-un site care oferă conținut video integrat prin YouTube este una semnificativă. Pe lângă aceasta, vizualizarea de pe dispozitivele mobile se realizează mult mai ușor datorită acelei integrări specifice, a conținutului video pe site.

  • Majoritatea utilizatorilor obișnuiesc să urmărească zilnic conținut video. Pentru Youtube atenția utilizatorului este de 1.8 ori mai mare comparativ cu alte platforme (conform YouTube Creators). De aceea o astfel de comunicare poate crește eficiența cu care este transmis mesajul publicului țintă, crescând totodată șansele de atingere a obiectivelor.

  • Video-urile atrag de două ori mai mulți vizitatori lunar și ajută la formarea unei identități a brandului, este acea zonă prin care se crează o poveste vizuală care să îi sensibilizeze pe consumatori. YouTube oferă partea de YouTube Creator Academy. care prezintă informații și sfaturi despre cum se poate obține performanță maximă prin acest canal de comunicare.

  • Nivelul de interacțiune pentru conținutul video este unul mai crescut comparativ cu cel text sau imagine, utilizatorul reține mai rapid informațiile prezentate într-un astfel de format. Statisticile arată că în general, persoanele își aduc aminte în proporție de 80% conținutul video și doar 20% conținutul text.

  • Crearea unor anunțuri care întăresc creșterea vizibilității în rândul segmentului ales de către business. Pentru acestea există mai multe formate cu referire la modul în care anunțul va fi afișat.  De exemplu unele dintre aceste anunțuri ar putea fi: TrueView Instream – care se afișează pe alte filmulețe și care după 5 secunde poate fi închis de către utilizator dacă îl consideră nerelevant, Discovery TrueView - acesta apare lângă videoclipuri similare în lista de rezultate, sau Anunț Fulger - care durează 6 secunde redat de obicei în fața altor video-uri și care nu poate fi închis.

 

Thumbnail

 

  • Posibilitatea abordării unei comunicări diferite, specifice generației millennials care consumă acest tip de conținut. Prin intermediul acesteia se formează legături de durată între brand și utilizator. Afacerile se pot alinia unui astfel de conținut video relevant, apelând inclusiv la influenceri, cu scopul de a le susține brandul, construind astfel un impact puternic în comunitate. Influencerii pot ajuta la promovarea produsului deținut de afacere, într-un stil diferit și specific prin canalul lor de YouTube, având o audiență nișată care îi urmărește deja și îi consideră „apropiați” datorită valorilor și credințelor pe care le împărtășesc cu publicul.

 

Pentru piața din România un exemplu elocvent de business prezent în rețeaua de YouTube este canalul video PC Garage, care a reușit să atragă în jurul brandului o întreagă comunitate. A ajuns la aceasta performanță punând accent pe calitatea informațiilor livrate și pe abordarea unor teme de interes, pentru publicul aflat în segmentul IT.

Conținutul video este organizat sub forma unor Playlisturi, ce îl ajută pe utilizator să identifice mai ușor informația și în timp mai util în funcție de categoriile sale de interes. Filmulețele încărcate prezintă un thumbnail atractiv care îl determină pe utilizator să dea click, fiind influențat de imaginea care apare înaintea accesării clipului respectiv.

Aproximativ 90% dintre cele mai accesate clipuri de pe YouTube folosesc secțiunea de thumbnail.

Canalul de YouTube al business-ului are inclusă și o legătura către social media și implicit către propriul site care deține o gamă de produse și prin care utilizatorii pot realiza o conversie importanta afacerii.

 

 

Thumbnail

Un alt exemplu, de acestă dată din segmentul gastronomic este și pagina Jamila Cuisine care oferă utilizatorilor pasionați de gătit un canal prin care aceștia au posibilitatea de a descoperi mai multe noutăți. Filmulețele prezintă și o parte de Branded Watermark adăugată de către editor și prin care conduce utilizatorul către o acțiune, în cazul de față spre butonul de abonare, secțiune care se afișează în momentul în care utilizatorul trece cu mouse-ul  peste sigla afacerii prezentă în clip.

Ultimele date arată că persoanele abonate consumă mult mai mult conținut decât cele neabonate.

Pentru a menține atenția utilizatorului sau pentru a-l determina să se aboneze la canalul de YouTube apar inserate la finalul clipului link-uri către alte subiecte de pe canal împreună cu acel buton de call to action, acestă funcționalitate se numește adnotare și sporește performanța business-ului.

 

 

Thumbnail

 

Se estimează că traficul video pe internet va crește din ce în ce mai mult de la un an la altul. Conținutul video va deveni o resursă tot mai importantă pentru proprietarii de afaceri care o vor aborda pentru a crește notorietatea brand-ului, dar mai ales pentru a se diferenția de competitori.

Parallax

Vizualizari
774
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.754
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 1.9

publishing: 2.56

expertise: 1

rating: 1.754

Marketing
Articole publicate : 5
Adauga comentariu
poza de profil
Sorin
Crisan
Si mai sunt multe avantaje :)
La noi video marketing-ul este la inceput

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri