Redactia StartupCafe.ro

Transport gratuit pentru refugiații din Ucraina

Thumbnail

Companii românești membre ale Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) și, iar acum și unicornul german FlixBus se numără printre firmele care s-au alăturat, în România, efortului de sprijire a refugiaților afectațide războiul declanțat de Rusia împotriva Ucrainei.

Este vorba de transport gratuit oferit refugaților, un serviciu atât de prețios pentru ei, pentru a putea merge cât mai departe de război, în zone sigure, la rude și cunoștințe din străinătate.

Mulți dintre membrii ANAT sunt deja implicați în acțiunile derulate, fie de către autoritățile centrale și locale, fie de către alte ONG-uri,  în sprijinul cetățenilor ucraineni care fug din calea războiului și au nevoie de asistență pe teritoriul României.

Taberele de refugiați pot prelua și asigura condiții minime de trai pentru cel mult 72 de ore pentru cetățenii ucraineni, însă aceasta este doar o soluție temporară. ANAT încearcă să ofere o mână de ajutor acelor persoane care au rude în străinătate, pe teritoriul UE sau în alte state în care membrii ANAT operează curse charter în această perioadă, pentru a se reuni cu familiile lor.

În acest sens, Asociația a anunțat campania „ANAT face punte către cei dragi”, prin care ne propune să asigure culoare de transport în interiorul UE sau către state în care companiile afiliate ANAT operează curse charter, astfel încât să putem ajuta la reunirea cât mai multor familii afectate de război, cu persoanele dragi din străinătate. Pentru preluarea solicitărilor au fost puse la dispoziție 3 numere de telefon, pentru apeluri în limba ucraineană și alte câteva limbi de circulație internațională, care vor asigura asistență și consiliere pentru rezolvarea în cel mai scurt timp a tuturor cazurilor.

+4 0742 070 509 – limba ucraineană
+4 0730 195 789 – limba română, engleză, franceză, spaniolă
+4 0740 942 720 – limba maghiară

Mai mulți membri ANAT au asigurat transferul către aeroporturile din țară și asistență pentru rezervarea biletelor de avion. Colaborăm cu companiile aeriene care și-au arătat deja disponibilitatea de a pune la dispoziție bilete de avion gratuit pentru refugiați. Toate solicitările sunt adresate în mod individual, pentru a se găsi soluția cea mai eficientă atât din punct de vedere al costurilor, cât și al timpului.

Totodată, cei care doresc să participe cu sprijin financiar la această campanie pot dona în contul special deschis pe numele Patronatului ANAT la Banca Transilvania în acest scop: IBAN RO21BTRLRONCRT0589519301. Sumele strânse vor fi folosite pentru suportarea costurilor cu cazarea pe teritoriul României și transportul către destinația solicitată a persoanelor care nu dispun de resurse proprii - a precizat asociația patronală din turism.

Membrii ANAT au creat culoare de transport pro bono pentru familiile ucrainene care doresc să ajungă la familiile lor care muncesc în turism, în Egipt sau Turcia și au pus la dispoziția refugiaților cazare și cu servicii de catering. Principala problemă cu care ne confruntăm este aceea că mulți refugiați care au nevoie disperată de ajutor pentru a-și continua călătoria către alte țări unde-i așteaptă membrii familiei (și pe care membrii noștri i-ar putea ajuta acoperind costurile deplasării) nu posedă documentele de identitate necesare și în consecință nu pot fi îmbarcați în cursele de avion, nu pot trece frontierele terestre către statele din jur.

FlixBus preia refugiați din București

Și unicornul german FlixBus se implică pentru cauza refugiaților ucraineni, inclusiv pe teritoriul României, unde aplicația operează prin parteneri locali de transport.

FlixBus a anunțat că acceptă  cereri online prin intermediul site-ului său sau via e-mail, pentru transport gratuit pentru persoanele din Ucraina care au ajuns în România și vor să călătorească spre familie sau rudele din străinătate.

Biletele gratuite pot fi folosite pentru călătoriile cu autocarele FlixBus din București spre Europa.

Românii îi pot îndruma pe refugiați să obțină un bilet gratuit pentru o călătorie cu FlixBus:

➡️ Accesați help.flixbus.com/s/?language=en_IE
➡️ Dați clic pe caseta de chat din colțul din dreapta jos
➡️ Introduceți numele, prenumele,  adresa de e-mail, selectați categoria "Voucher" și orice subcategorie
➡️ Veți putea începe o conversație pe chat cu un consultant care vă va ajuta să rezervați un bilet gratuit

Se recomandă chat-ul deoarece este cea mai rapidă formă de contact, dar se poate trimite cererea și prin intermediul adresei de e-mail service@flixbus.com.ua pentru bilet gratuit.

Cererea trebuie să conțină toate informațiile de mai jos:
✅ Titlul e-mail-ului: UCRAINA (pas obligatoriu pentru a da curs cererii!)
✅ ORAȘUL DE PLECARE (BUCUREȘTI) - ORAȘUL DE SOSIRE, data și ora plecării (conexiunile disponibile se verifică pe site-ul nostru www.flixbus.ro)
✅ Numele și prenumele pasagerului (pasagerilor)
✅ Numărul de telefon
✅ Adresa de e-mail (FOARTE IMPORTANT: biletul va fi trimis la adresa furnizată!)

După trimiterea unui e-mail la adresa menționată mai sus, este posibil să primiți un răspuns automat - vă rugăm să îl ignorați și să așteptați să fiți contactat de un consultant. Echipa noastră de Serviciii Clienți va procesa solicitările cu prioritate maximă, însă în cazul unui volum mare de solicitări, vă rugăm să fiți înțelegători - procesarea biletului dumneavoastră poate dura până la câteva ore.

Trimiterea cererii înseamnă că expeditorul a citit și a acceptat Politica de confidențialitate FlixBus: flixbus.ro/politica-de-confidentialitate

Aceleași instrucțiuni și în limba ucraineană:

БЕЗКОШТОВНІ ПОЇЗДКИ ВІД FLIXBUS З БУХАРЕСТА – ОНЛАЙН-ЗАЯВКА!!
Оновлення: тепер ми також приймаємо заявки через онлайн-чат або електронною поштою на безкоштовні квитки для людей, які прибувають з України! Безкоштовні квитки можна використати на рейси FlixBus з Перемишля та Жешува.
Як отримати безкоштовний квиток FlixBus через чат?
➡️ Натисніть на поле чату в нижньому правому куті
➡️ Введіть своє ім'я, прізвище, ел. пошту, виберіть категорію «Ваучер» та будь-яку підкатегорію
➡️ Розпочнеться чат із консультантом, який допоможе забронювати безкоштовний квиток
Ми рекомендуємо використовувати чат, як найпростіший спосіб зв’язку, але ви також можете отримати квиток, надіславши запит на електронну адресу service@flixbus.com.ua. *
Запит має містити всю наведену нижче інформацію:
✅ Назва електронного листа: УКРАЇНА (обов'язково для розгляду запиту!)
✅ МІСТО ВІДПРАВЛЕННЯ (Перемишль / Жешув) - МІСТО ПРИБУТТЯ, дата та час відправлення, рейси слід перевіряти на нашому сайті www.flixbus.ua;
✅ Ім'я та прізвище подорожнього;
✅ Номер телефону;
✅ адреса електронної пошти (ДУЖЕ ВАЖЛИВО: квиток буде надіслано на вказану адресу!).
Після надсилання електронного листа на вищезгадану поштову скриньку ви можете отримати автоматичну відповідь – проігноруйте її та дочекайтеся зв’язку з консультантом. Наша команда обслуговування клієнтів оброблятиме запити з найвищим пріоритетом, однак у разі великого обсягу запитів, будь ласка, ставтеся з розумінням – очікування вашого квитка може зайняти до кількох годин.
*Надсилання заявки означає, що відправник прочитав і прийняв Політику конфіденційності FlixBus flixbus.ua/polityka-konfidentsiynosti

 

Parallax

Vizualizari
2463
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 036
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri