Denisa Crăciun

TOP 10 căutări ale românilor pe Google de Dragobete

Thumbnail

Românii s-au interesat și anul acesta de cadouri pentru Dragobete, sărbătoarea locală a îndrăgostiților, lucru confirmat și de Google, care prezintă topul căutărilor acestora din ultimele 7 zile.

După ce pe 14 februarie au sărbătorit Ziua Îndrăgostiților, marcată la nivel global, românii și-au orientat acum atenția și pentru 24 februarie, data care marchează Dragobetele.

Căutările de pe Google ale românilor arată că sunt interesați de cadouri „pentru el” sau „pentru ea”, mesaje și poezii de Dragobete, dar și desene potrivite pentru această sărbătoare.

Totuși, românii sunt interesați și de semnificația zilei de 24 februarie, de tradiții, povestea și legendele din spatele acestei sărbători locale.

Top căutări după termenul „Dragobete” pe Google în România în ultimele 7 zile (16 - 23 februarie)

  1. Dragobete 2022
  2. Dragobete legendă
  3. Dragobete tradiții
  4. Desene de Dragobete
  5. Mesaje de Dragobete
  6. Cadou Dragobete
  7. Despre Dragobete
  8. Cadou Dragobete pentru el
  9. Poezii de Dragobete
  10. Scrisori de Dragobete

O călătorie într-un loc romantic este unul dintre cele mai potrivite moduri în care poți să petreci o sărbătoare a dragostei. Iată câteva recomandări de astfel de locuri din lume, pe care oricine le poate vizita virtual pe Google Maps și Google Arts & Culture.

Casa Julietei din Verona - chiar dacă „Romeo și Julieta” este o ficțiune, unii spun că balconul acestei clădiri l-a inspirat pe Shakespeare, așa că turiștii lasă scrisori de dragoste sub acesta.

Zidul Te iubesc, Paris - localizat în Piața Jehan Rictus, această operă murală este formată din 612 bucăți de gresie pe care este scris „Te iubesc” în 250 de limbi.

Zidul dedicat lui John Lennon, Praga - În 1980, după asasinarea lui John Lennon, un artist necunoscut a pictat un graffiti pe un zid din Praga cu versuri ale lui John Lennon și Beatles. Zidul a rezistat comunismului și a devenit un simbol al păcii și dragostei. 

Mormântul scriitorului Oscar Wilde din Paris, acoperit de urme de ruj lăsate de sărutările vizitatorilor, o tradiție apărută prin anii 1990. Erau așa de multe, că autoritățile au construit un panou protector în jurul mormântului pentru a-l proteja

Pont de Arts, Paris - Acest pod peste Sena este preferat de cupluri pentru plimbări, pe care cuplurile obișnuiau să pună lacăte ca semn al iubirii lor. În urmă cu câțiva ani, greutatea miilor de lacăte au avariat podul, așa că autoritățile au decis să le îndepărteze. 

Poarta Sărutului, Târgu Jiu, România - Operă a marelui sculptor Constantin Brâncuși, monumentul seamănă cu un arc de triumf, pe ale cărei coloane se găsește simbolul sărutului, două jumătăți de cerc, caracteristice operei artistului. 

Taj Mahal, India - Construit în secolul XVII, este mausoleul pe care împăratul mogul Shah Jahan l-a construit în memoria celei de-a doua soții, Mumtaz Mahal.

Ponte dei Sospiri, Veneția, Italia - Veneția este unul dintre cele mai romantice orașe din lume, iar Ponte dei Sospiri este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a porni într-o plimbare virtuală pe canalele venețiene.

Platforma Google Arts & Culture oferă diverse colecții dedicate dragostei și exprimării ei în artă, reunite într-o amplă expoziție, ce cuprinde cele mai faimoase săruturi din artă, orașe romantice, cadouri, istorie a mesajelor de dragoste, multă culoare și flori. 

Parallax

Vizualizari
614
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri