Claudiu Zamfir

Infografic: Românii și rețelele sociale

Thumbnail

Un infografic publicat de Eurostat arată gradul de utilizare a rețelelor sociale, cum sunt Facebook sau Instagram de exemplu, în Uniunea Europeană, românii fiind peste media UE în privința ratei de participare la social media.

60% dintre românii cu vârste între 16 și 74 de ani foloseau rețelele sociale în anul 2019, peste media UE, de 54%. România este la egalitate cu Portugalia.

Vecinii bulgari sunt sub media UE, cu 53%, la egalitate cu germanii și polonezii. Vecinii unguri sunt peste noi la utilizarea social media, cu 69% din populația cu vârste de 16-74 de ani care utilizează rețelele sociale.

Pe primele locuri sunt Danemarca (81%) și Belgia (76%). Pe ultimele locuri în UE la folosirea rețelelor sociale sunt Franța și Italia (42%) la rata de participare la social media.

Thumbnail

 
Revenind la România, pe segmente de vârstă am avut următoarea situație:

  • 16-24 ani - 85% rată de participare la social media.
  • 65-74 ani - 18% rată de participare la social media.

Rata de participare la rețelele sociale reflectă procentul din populație care și-a făcut profiluri de utilizator sau a postat mesaje ori alte contribuții pe social media în ultimele 3 luni până la momentul colecătorii datelor.

Mai multe date AICI.

Parallax

Vizualizari
1256
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri