Ovidiu D. Popica

VIDEO Un papagal african a reușit să plaseze cu Alexa comenzi pe Amazon

Thumbnail

Un papagal african cenușiu pe nume Rocco a reușit să comande prin Alexa, asistentul vocal de la Amazon, tot felul de bunătăți în timp ce stăpâna era plecată de acasă, scriu mai multe publicații britanice.

Rocco era rezidentul unui adăpost pentru înaripate al unei fundații pentru protecția animalelor din Great Shefford, Berkshire, Marea Britanie. După o vreme, personalul adăpostului a decis că papagalul african nu mai poate rămâne la centru pentru că învățase deja de la stăpânul precendent să înjure ca un birjar iar vizitatorii nu păreau foarte încântați de abilitățile sale ”conversaționale”.

Că să nu rămână pe drumuri, Marion Wischnewski care lucra la adăpost, a decis să îl adopte. În lipsa stăpânei, Rocco a pus ochii pe boxa inteligentă folosită de Marion, un dispozitiv Amazon cu asistentul vocal Alexa.

Cum ”Alexa” e un cuvânt folosit ori de câte ori utilizatorul vrea să activeze asistentul digital, papagalul a băgat la cap și a început să îl folosească pe cont propriu. Nu e clar cum a ajuns Rocco să comande tot felul de lucruri, dar Marion spune că l-a descoperit atunci când a găsit în contul său de Amazon comenzi pentru căpșuni, stafide, brocolli, pepene, înghețată, ba chiar un ceainic electric, pe care cu siguranță ea nu le făcuse. Ulterior, stăpâna a fost nevoită să folosească setările de control parental ca să împiedice finalizarea comenzilor.

Alteori scrie, The Times of London, când s-a întors acasă, Marion l-a surprins pe Rocco ascultând la boxă glume sau Kings of Leon, trupa lui favorită, se pare, dar și muzică romantică.

O altă publicație care a preluat povestea lui Rocco notează că deși multă lume crede că papagalii sunt păsări inteligente pentru că reușesc să imite cuvinte rostite de oameni, în realitate lucrurile nu stau chiar așa.  

Papagalul cenușiu african ar fi însă o excepție; potrivit unui studiu publicat în 2012 de Royal Society, în mod particular, această specie ar avea abilități cognitive, în anumite privințe, similare cu cele ale unui copil de trei ani.

Cert este că, în câteva zile Rocco a devenit vedetă și, grație poveștilor din care nu putea lipsi numele dispozitivului Amazon, asistentul vocal Alexa a avut parte de puțină promovare înainte perioadei cadourilor de sărbători ?.    

Parallax

Vizualizari
2788
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri