Claudiu Zamfir

Ce telefoane SH se vând cel mai bine pe OLX, în România

Thumbnail

Site-ul de vânzări de ocazie OLX a dat publicității cifrele vânzărilor de telefoane mobile pe platformă, în România. Samsung, iPhone și Huawei sunt cele mai căutate.

Anual, peste 400.000 de români scot la vânzare pe platforma de comerț online OLX mai mult de 1,8 milioane de telefoane mobile, potrivit unui comunicat al site-ului, citat de Agerpres.

Principalul motiv pentru care românii vor să-și vândă telefoanele este de a-şi cumpăra altul mai performant.

Ofertele lor generează anual peste 18 milioane de contactări din partea potenţialilor cumpărători, care aleg să-şi cumpere un telefon la a mâna a doua datorită preţului accesibil, dar şi a posibilităţii de a negocia direct cu vânzătorul.

Trendul este unul puternic ascendent în ultimii ani, iar pentru anul 2018 se estimează o creştere cu 30%, arată autorii studiului, platforma OLX.

"Românii îşi fac constant upgrade la telefonul mobil, iar acest lucru ajută la punerea în circulaţie a unor telefoane mobile foarte bune, la preţuri accesibile. Lunar, utilizatorii noştri publică peste 190.000 de anunţuri noi, iar numărul în creştere de anunţuri noi de pe platformă este susţinut şi de o varietate mare de branduri şi modele. Ultimele lansări de pe piaţa de smartphone-uri au adus şi pe OLX un val de telefoane mobile de ultimă generaţie", a declarat Paul Neagoe, Business Manager OLX România, citat în comunicat.

Potrivit unui sondaj realizat în categoria 'Telefoane' în perioada 1 - 15 octombrie pe un eşantion de 1.078 de utilizatori, 41,71% dintre respondenţi au declarat că îşi pun la vânzare telefonul mobil pentru a-şi putea achiziţiona un telefon mai performat.

De asemenea, 25,78% sunt mulţumiţi de faptul că au acces la foarte mulţi cumpărători, iar 23,53% dintre utilizatori declară că produsele lor se vând foarte repede prin intermediul platformei.

Durata medie prin care un telefon este vândut pe OLX este în medie de 12 zile pentru telefoanele Samsung şi iPhone şi 13 zile pentru telefoanele Huawei.

Topul celor mai căutate branduri de telefoane mobile de pe OLX este deţinut de către Samsung, urmat de iPhone şi Huawei. Ca preţuri, media variază pentru fiecare brand în parte. Astfel, pentru telefoanele din categoria iPhone, preţurile ajung la 1.450 lei, pentru Samsung la 954 lei şi 835 lei pentru Huawei.

Parallax

Vizualizari
3324
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri