Claudiu Zamfir

Un site al Ministerului Fondurilor Europene trimitea „clienți” unor magazine online de haine și pantofi

Thumbnail

Vechiul site al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), disponibil în continuare și administrat de instituție, a afișat recent, pe lângă conținutul oficial, și linkuri către site-uri străine cu profil de magazin online aparent, dar între timp situația a fost remediată.

Luna aceasta, cine a intrat pe site-ul vechi al MFE, www.fonduri-ue.ro , pe lângă informații oficiale despre programele de fonduri nerambursabile, dădea și peste câteva linkuri care trimiteau la ceea ce par a fi magazine online de haine și pantofi sport.

StartupCafe.ro a cerut explicații la MFE, instituția dând asigurări că a remediat situația, trecând vechiul site pe conexiune securizată.

Thumbnail
vechiul site MFE cu linkurile intruse

 

 

Thumbnail
unul dintre site-urile la care duceau linkurile neautorizate

„În data de 10 decembrie 2019, a fost sesizată de la nivel intern existența unor link-uri comerciale neautorizate în anumite secțiuni ale site-ului www.fonduri-ue.ro. Această disfuncționalitate a fost remediată în mai puțin de 24 ore, prin eliminarea conținutului neautorizat. De asemenea, au fost instituite măsuri suplimentare de securitate, vechiul site fiind trecut pe conexiune securizată (https://www.fonduri-ue.ro).

În prezent, sunt eliminate, așadar, toate elementele străine semnalate de dvs., dar cel mai probabil au fost păstrate în memoria cache a navigatorului internet (browser) de la nivelul stației dvs. de lucru. Pentru a actualiza pagina dorită, vă rugăm să curățați istoricul browserelor web pe care le utilizați”, a răspuns, marți, MFE, într-un mail trimis reporterului StartupCafe.ro / HotNews.ro.

Ministerul și-a deschis în martie 2019 un nou site, mfe.gov.ro, dar a păstrat activ și vechiul site, buclucaș, fonduri-ue.ro, pentru utilizatorii care voiau să mai acceseze informațiile de arhivă.

„Ministerul Fondurilor Europene asigură cu resurse interne mentenanța site-ului www.fonduri-ue.ro, prin Direcția Coordonare SMIS și IT. Vă reamintim, însă, că site-ul activ al instituției noastre, lansat în luna martie 2019, este http://mfe.gov.ro/, vechiul site fiind păstrat pentru istoricul informațiilor”, ne-a mai spus Ministerul Fondurilor Europene.

Dacă MFE și-a trecut acum vechiul site pe conexiune securizată, noul site al ministerului figurează încă în browser ca fiind cu conexiune nesecurizată.

Thumbnail

Și după ce MFE a trecut la un nou site, pe vechiul site (fonduri-ue.ro) au continuat să intre destui vizitatori, conform măsurătorilor Similarweb. În iulie 2019, vechiul site al MFE a avut 140.000 de vizite, iar în noiembrie, circa 93.000.

Thumbnail

Domeniul fonduri-ue.ro, deținut de MFE, expiră în 1 iulie 2020, potrivit datelor RoTLD, autoritatea oficială pentru domeniile .ro.

Atenție mare, linkurile neautorizate pot duce utilizatorii la site-uri cu scheme de fraude sau altfel de conținut dăunător.

Parallax

Vizualizari
2680
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alexandru
Anghelus
Nu "trimitea" .... trimite!
"https://www.fonduri-ue.ro/eafeshop/lebron-james-shoes-us-45.html"
Remedierea ar trebui facuta dupa un raport de testare a paginii web.
Pentesting>Raport>Recomandari>Remedieri
Claudiu
Zamfir
La mine nu mai trimite.
poza de profil
Alexandru
Anghelus
Este pagina de eshop creata in pagina pagina lor pentru fonduri.
"Displaying 1 to 24 (of 350 products)"
350 de produse direct in pagina fonduri-ue.ro :)

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri