Luminita Pirvu

De Mărțișor, vremea rea întârzie livrările magazinelor online 

Thumbnail

În perioada februarie-martie este sezon de vârf pentru magazinele online, în special pentru cei care vând mărțișoare, bijuterii, cadouri dar și pentru marii comercianți care își lichidează stocurile de anul trecut. Sezonul cumpărăturilor de primăvară a început cu stângul iar vremea rea a stricat planurile comercianților online. Din cauza zăpezii livrarea coletelor se desfășoară greu iar firmele de curierat au anunțat pentru anumite zone din țară întârzieri de câteva zile.  

"Luna februarie este sezon de vârf pentru comunitatea handmade, al 2-lea după perioada de Crăciun. Mărțișoarele, bineînțeles, sunt la mare cautare, dar vânzările cresc vizibil pentru toate categoriile, în special bijuterii și accesorii ce pot fi oferite cadou. Vânzările lunii Februarie sunt de obicei cu 30-35% mai mari față de media lunară", a declarat pentru StarupCafe.ro, Monica Alexandra, brand Manager Breslo.ro

De altfel o parte din magazinele online și-au anunțat clienții prin pop-up-uri puse pe site în care precizează că livrarea coletelor ar putea să întârzie cu câteva zile din cauza vremii nefavorabile. 

Thumbnail
startupcafe.ro

De asemenea și firmele de curierat au făcut informări că în anumite zone din tară vor exista întârzieri în livrarea expedițiilor. Potrivit FAN Courier și DPD în partea de sud a țării sunt trasee blocate și drumuri închise. Printre județele cu probleme se numără Constanța, Vâlcea, Călărași.

"În țară operațiunile DPD se desfășoară în condiții de iarnă. Întârzierea livrărilor și ridicărilor coletelor depinde de factori externi, precum evoluția condițiilor meteorologice și de deciziile autorităților în privința deschiderii anumitor rute esențiale pentru livrare", anunță cei de la DPD . 

 "Întârzierile în preluarea și livrarea expedițiilor au mai multe cauze care derivă din condițiile meteo: decizia autorităților de a închide porțiuni de drum sau drumuri este una dintre cauze. Când se ia decizia de închidere a unui drum, mașina FAN Courier rămâne pe loc până la redeschiderea drumului. Din cauza vremii, traficul este mult îngreunat astfel că timpul de preluare și livrare a expedițiilor crește suplimentar. Întârzierile se produc inclusiv în interiorul unei localități sau a unui județ nu doar între regiuni", a declarat pentru StartupCafe, Roxana Magopeț director de marketing și comunicare FAN Courier.
 

Parallax

Vizualizari
257
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri